Lav vedligeholdelse & fuld-solen udendørs planter

December 16

At skabe en haven graner op nogen værftet, tilføje farve, dybde og interesse – men der er ingen mening i at vælge planter, der kræver mere tid, end du kan give eller betingelser din værftet tilbyder ikke. At vælge de rigtige planter for dig og din plads sikrer, at du får fordelene ved en have, selv hvis du ikke kan bruge meget tid på at vedligeholde det. Vælge hjemmehørende planter når det er muligt, da disse er allerede tilpasset til jordbund, klima og miljø i området og skal mindre pleje.

Kaktus

Mange mennesker tænker på kaktus som grønne og strittende, og mens de er, at de producerer også nogle virkelig smukke blomster. Der er endda vinter hårdføre kaktus. For planter, der kræver fuld sol og er lav vedligeholdelse, kan ikke du gøre bedre end en kaktus. Der findes mange forskellige arter, der kommer i mange forskellige former, størrelser og udseende. Kaktus kræver dog løs jord med meget god dræning. De er tilbøjelige til at over vanding, så ikke vande dem, medmindre jorden er meget tør. Kaktus naturligvis også ændre farve om vinteren, når de går ind i deres sovende fase, så ikke blive forskrækket hvis de grønne svinder eller du begynde at se rødt, orange eller brun pigmenter sent på året.

Sukkulenter

Sukkulenter er planter, der har udviklet sig til at beskæftige sig med tørre betingelser ved at opbevare vand i deres blade. Dette gør dem perfekt til solrige steder, hvor temperaturen er højere og sollys er direkte. Det gør dem også lav vedligeholdelse på samme måde som kaktus. Der er mere end 60 familier af sukkulenter, bestående af mere end 300 slægter, giver dig et stort udvalg af sukkulenter at vælge imellem. Dette omfatter planter som aloe og yucca.

Stauder

Stauder er planter, der vokser i mange sæsoner. Hvor enårige dør hvert år og biennalerne tage to år for at fuldføre deres vækst og livscyklus, stauder dø tilbage hver vinter, men regrow fra deres etablerede rodsystem i foråret. De fleste stauder kræver minimal vedligeholdelse, og mange elsker solrige steder og kan beskæftige sig med varme, tørre betingelser. Overveje plantning lavendel, lilla solhat eller shasta tusindfryd, som alle gør godt i fuld sol med lidt vedligeholdelse, når de er etableret.

Etårige planter

Etårige planter er perfekt til container havearbejde. De beskæftiger sig godt med varme, tørre betingelser og mange elsker fuld sol. Container havearbejde kan holde vedligeholdelsen til et minimum, fordi du ikke behøver at bekymre dig om omsorg for jorden, tilføjer ændringsforslag og beskæftiger sig med svampe eller bakterier sygdomme. Fordi du kontrollere jord i beholderen, er der meget mindre arbejde at gøre. Etårige planter klarer sig godt i lerpotter, der kan udvaskes fugt væk fra anlægget til en vis grad. Med enårige i containere er det meget lettere at give hver plante, hvad den har brug for uden at bekymre sig om behov af nærliggende planter. Overveje zinnias, morgenfruer, rose mos eller solsikker.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com