Lerede jordtyper

August 30

Lerede jordtyper

Jord forskere klassificere jordtyper af tekstur, som omfatter de fysiske egenskaber af de tre store jordpartikler: sand, silt og ler. En lerede jord har en blanding af hvert af disse elementer. Gartnere kan lide lerede jord, fordi de fleste planter vokse godt i denne type miljø. Faktisk, mere end én type af lerede jord eksisterer. Den forholdsmæssige fordeling af mineralske partikler i jorden bestemmer jordstruktur, ifølge University of Florida forlængelse.

Overvejende lerede sandjord

Sand partikelstørrelser varierer fra en grov 1,0 til 2.0 mm i diameter til en meget fin 0,05 til 0,10 mm. De føler grynet og er større end silt eller ler partikler, bortset fra nogle meget fine sand, der er ens i størrelse at sande. Mest lerede jordtyper indeholder større mængder af sand end andre jordpartikler.

Lerjord sands har relativt store mængder af sand. Men tilstedeværelsen af nogle ler og silt hjælper disse jordtyper holde sammen mere end sandy jord alene. Lerjord sands gennemsnitligt 10% ler, 10% silt og 80% sand, ifølge USDA jord stoflige trekant Colorado State University udvidelse.

Lerede sand og sandet loams er yderligere opdelt i kategorierne af grove, lerede, fint og meget fine sand korn, ifølge University of Florida forlængelse.

Sandet loams indeholder i gennemsnit 10% ler, 30% silt og 60% sand. Fordi de har mindre sand, underkastet sandet loams er jordbundstyper endnu mere samhørighed end lerede sands. Derudover falder sandet lerjord jord mellem det grove-teksturerede lerede sand og finere teksturerede sandet ler loam jord.

Almindelig lerede

Plain lerede jord indeholder ca. 20% ler, 40% silt og 40% sand jordpartikler, hvilket giver den en mellemlang tekstur. Lerjord føles blød og smuldrende. Selv om det føles lidt grynet på grund af sand, give ler og silt det en temmelig glatte føler. Når fugtig, er det lidt klistret og plast. Ifølge Purdue Universitet udvidelse trives haveplanter i lerede jorder fordi denne jordbundstype besidder tilstrækkelig vand og endnu afløb Tja, så masser af ilt når plantens rødder.

Overvejende mudrede lerede jorder

Silt jord har en mindre partikelstørrelse end sands, men større end lerjord, med undtagelse af nogle meget fine sand partikler, der er den samme størrelse som nogle siltpartikler. Siltpartikler varierer fra 0,002 til 0,05 mm. Deres konsistens er glat og pulverformige som mel.

Silt ler har relativt små mængder af sand og ler partikler. Det indeholder 10% ler, 70% silt og 20% sand. Silt ler tendens til at klumpe, men clods er let at bryde ud mellem fingrene. Når det er tørt, føles denne jord pulverformige soft. Når fugtig, føles det blød og glat når klemt mellem fingrene.

Mudrede ler loam ligner ler loam i den måde, det holder sammen, men det har mere silt og mindre sand, hvilket giver det en glat fornemmelse. Det er 40% ler, 50% silt og 10% sand. Mudrede ler loam er klistret når det er vådt men fast når fugtig.

Overvejende lerede lerjord

Ler partikler er flad, lille og føler klæbrig at røre. Ler jordpartikler er under 0,002 mm i diameter. Ler komprimerer og begrænser bevægeligheden af ilt og vand.

Sandet ler loam ligner sandet loams men har flere ler i det. Det er klistret når fugtet og hård, når tør. Sandet ler loam indeholder 30% ler, 10% silt og 60% sand.

Ler loam består af 30% ler, 40% silt og 30% sand, giver det om den mest lige fordeling af de tre vigtigste jordtyper af nogen af de lerede jorder. Men den opfører sig som om der er flere ler i det end silt eller sand. Ligesom sandet ler loam er ler loam klistret når våde og hård, når tør.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com