Let grøn kylling gødning kompost

February 12

Slagtekyllingegødning er et fint gødning til haver, fordi det har en højere koncentration af væsentlige plante næringsstoffer kvælstof, fosfor og kalium end andre husdyrgødning. Faktisk er det så "stærke" at det kan skade bud planterødder hvis anvendes i sin rå tilstand, så den bedre måde er at grundigt kompost det først. For at gøre dette, skal du kombinere gødningen med andre materialer, der understøtter hurtig nedbrydning og gøre slagtekyllingegødning sikker at bruge i haven.

Blande våde og tørre ingredienser

Kompostering begynder når bakterier nedbryde rådnende organisk materiale. Aerobe bakterier trives ved tilstedeværelse af ilt, og anaerobe bakterier overtage når ilt ikke er til stede. I at gøre nogen form for kompost er det tilrådeligt at sigte for aerob nedbrydning, fordi denne proces giver hurtigere resultater, og i modsætning til anaerob nedbrydning, giver ikke off offensiv odors. Dette opnås ved at sikre din kompost ikke bliver for vådt, og den bedste måde at gøre det er ved at tilføje grove, tør plantemateriale til mix. Ren slagtekyllingegødning er ekstremt våde og ville tage en masse ekstra materiale at tørre det ud, men typisk er det allerede blandet med sengetøj såsom halm eller træ spåner, hvilket gør opgaven lettere.

Andre materialer, der kunne bruges til at kombinere med gyllen omfatter døde blade og savsmuld. Målet for en blanding med et vandindhold som en klemt ud svamp.

Kulstof og kvælstof

Kompostering sker også bedst når forholdet mellem kulstof til nitrogen er omtrent 30 til 1. Slagtekyllingegødning leverer hovedparten af kvælstof (selv om det indeholder også kulstof), og dødt plantematerialet leverer de fleste af kulstof. Hvis du kombinerer ca en del gødning med to dele plantemateriale, vil du få tæt på den ideelle forhold. En god blanding vil begynde at varme op inden for 12 timer og bliver så varmt som 150 grader Fahrenheit inden for en dag.

At vende bunken

Ideelt set vil du have en bunke af kylling gødning kompost (blanding af husdyrgødning og plantemateriale) omkring 3 fod høj og 3 fod på tværs. Noget mindre end der vil stadig nedbrydes, men i et langsommere tempo. Noget større vil være mere tilbøjelige til at blive anaerob, som det er klemt under sin egen vægt.

For at holde nedbrydning aktive, vende bunken med en pitchfork én gang hver tre dage. Dette vil indføre frisk ilt i blandingen og tilskynde de aerobe bakterier. Under denne proces, kan du også tjekke vandindhold og tilsæt vand, hvis det virker for tør. Efter tre eller fire omgange, bunken vil ikke længere varme op, og slagtekyllingegødning er tilstrækkeligt komposteres til brug i haven.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com