Let jord test

December 18

At kende de forskellige typer af jord i haven hjælper dig med at beslutte, hvad planter vokser bedst. Den enkleste jord test er hånd test og angiver, om du har ler, sand eller ler jord. Jord testkit give en indikation af om jorden er neutral, surt eller basisk og hvis næringsstof-mangel.

Typer af jord

De tre hovedkategorier af havejord er ler-, sand- og lerjord. Lerjord er den ideelle jordtype, da det er smuldrende og let bearbejdet. Lerjord kan ændres ved tilsætning af sand og kompost. Sandet jord indeholder ikke mange næringsstoffer eller holde vand godt, men kan forbedres ved at tilføje masser af organisk kompost.

Simpel jord Test

At finde ud af, om din jord er sandstrand, er en mellemlang lerjord eller clay en simpel test. Afhente en håndfuld fugtig jord og gnid det mellem din finger og tommelfinger. Hvis jorden føles grynet og kornene ikke holde sammen, så det er svært at rulle ind i en kugle, så er jorden sandet-type. Grynet jord, der kan rulles til en kugle er en sandet lerjord. Grynet jord, der kan rulles ind i en cylinder form er ler loam. Jord, der kan rulles til en cylinder og derefter bøjet ind i form af en ring er ler.

Jord test Kits

Planterne vokser bedst i neutralt-type jordbund med en pH værdi på mellem 5,5 og 6,5. Hvis din havejord er alt for sure eller basiske, du har brug at dyrke bestemte planter eller ændre jorden. Jord test kits er en nem måde at bestemme pH niveauer og ernæringsmæssige værdier af din havejord.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com