Levetiden af LED-lys

June 25

Levetiden af LED-lys

Det anslås, at hvis hvert hus i USA erstattet bare en standard 60-watt glødepære med en LED pære af tilsvarende lyseffekt, kunne vi spare en anslået 23,596,000 watt pr. dag. Teknologiske fremskridt i lysdioder (lysdioder) har taget dem fra enkel rød indikatorlys energi-effektive udskiftninger for standard glødepærer.

LED fordele

Med den store presse på for "grøn energi" er LED pærer en ny vigtig aktør. En standard 50-watt glødelampe pære producerer omkring 300 lumens af lys, men en tilsvarende LED pære forbruger kun omkring 7,5 w for at producere de samme lumen. Denne strømforbrug er endnu mindre end kompakt lysstofrør (CFLs), som er populære erstatninger for standard pærer. LED pærer fås nu med en "Edison base" E-26 størrelse, som arbejder i alle fælles husstand lamper og belysning. LED pærer indeholder ikke kviksølv, som gør sparepærer, hvilket gør dem mere miljøvenlige. I forhold til elpærer, LED pærer er mere energieffektive, ikke give off høje mængder af spildt varme, er mere stødsikre og forrevne, er mindre farlige (ingen glas konvolut til at bryde), og de har en utrolig lang levetid.

Anvendelser af lysdioder

De første lysdioder udvikles var enkel, lille røde lys anvendes som indikatorer på forskellige testudstyr og apparater, programmer, der er stadig i brug i dag. Røde lysdioder begyndte at dukke op i elektroniske produkter som digitale displays, syv-segment for tv, radio, regnemaskiner, telefoner og ure. Men disse producerer ikke nok lys til at belyse et område. Nu, disse solid state-enheder er i stand til at erstatte traditionelle husholdningernes belysning, både indendørs og udendørs. Lysdioder er bliver brugt i automotive belysning, også. Drop-in erstatning LED pærer fås endnu for nogle lys lysstofrør armaturer med en forventet 10-årige levetid.

Levealder

En af de mange fordele ved LED-lys er deres lange liv. Mange lysdioder sat i drift i 1970 ' erne stadig opererer i dag. Deres forventede levetid er anslået mellem 25.000 og 100.000 timer. De nyere LED pærer, designet til at erstatte standard husholdning glødepærer, har en levetid på omkring 30.000 timer. Sammenlign det med en anslået 7.500 timer for en kompakt fluorescerende pære og blot 1.000 timer for en glødepære. Selvom de oprindelige omkostninger ved en LED pære er i øjeblikket meget dyrere end at af andre typer af lys, deres reducerede omkostninger til at fungere og deres afskaffelse af behovet for at købe mere end én pære i mange år gør dem en mere attraktiv investering.

Forkorte levetid

LED'er er solid state halvlederkomponenter, som er transistorer og integrerede kredsløb. Lejlighedsvis, disse enheder kan pludselig mislykkes, længe før deres normale levetid. Men dette er en sjælden begivenhed. Som det er tilfældet for alle halvledere, er deres fjender varme og overskydende aktuelle flow. Når drives i deres designet temperatur og nuværende sortiment, bør de have mange års tjeneste. Miljø, hvor de drives er vigtigt for deres levetid. LED pærer vil flimre, dim eller ikke arbejde på alle på ekstrem kolde og varme temperaturer. Én producent specifikationer lister disse ekstreme temperaturer som-14 grader Fahrenheit og en grader Fahrenheit. Eksponering for disse temperaturer, men vil ikke skade pæren, og når bragt tilbage inden for de udpegede opererer temperaturer vil køre normalt.

OLED

Nyt på horisonten er "organisk lysemitterende dioder," som skaber lys på en ultra-tynde plader af materiale snarere end en pinpoint af lys. Selvom i øjeblikket meget dyre, vil de kunne lette hele vægge. En designer forestiller sig, at sætte dem i loftplader eller persienner, således at et rum kan synes at være solbeskinnede om aftenen. Ligesom deres "uorganisk" LED fætre forventer OLED at have en sund 20-årige levetid.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com