Lime krav for sure jordbund

February 22

Lime krav for sure jordbund

Sure jordbund med en pH-værdi under 6,5 kunne forårsage udbyttet til at falde. Lime ansøgning øger pH og neutraliserer sure jordbund. Mængden af kalk bør du anvende til forskellige områder varierer afhængigt af faktorer som niveauet af syreindhold, jordbundstype og type af afgrøde du planlægger at vokse. Altid foretage en jord test før du anvender kalk til din ejendom.

Sand

Jorde, der består af sand og lerede har lav buffer kapacitet, hvilket betyder, at kalk kan arbejde mere effektivt for at øge jordens pH end i tungere jorder. Disse lav-buffering jord omfatter grå skovklædt jordbund med en mellemlang og fine tekstur og mørk brun jord med et groft tekstur. Disse jord har brug for 1 til 2 metriske tons (2,205 til 4,410 lb.) af kalk pr. acre at øge pH-værdien af én enhed, for eksempel fra pH 5,5 til pH 6,5.

Lerjord

Gjort op af sandet ler, lerjord eller sande lerjord er jordbundstyper underkastet moderate buffer kapacitet. Disse omfatter mørke grå skovklædt jordbund, mørk grå jord med en fin konsistens og mørk brun eller sort jord med en mellemlang tekstur. Sådanne jordbunde kræver omkring 2 til 3 tons af kalk pr. acre at øge pH af én enhed.

Ler Loam

Jorde, der består af ler loams og indeholder høje niveauer af organisk materiale har høj buffer kapacitet, hvilket betyder, at de har brug for større mængder af kalk til at øge pH. Disse jordtyper er sort og har en fin konsistens. De indeholder organiske materialer og ligne tørv i konsistens. De har brug for 3-4 tons af kalk pr. acre at øge pH-værdien af én enhed.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com