Liste over egetræer

January 7

Liste over egetræer

Der er næsten 20 sorter af eg, hvoraf mange hjemmehørende i Nordamerika. De er identificeret ved de klassiske lappede blade, men nogle sorter har flere kamre, savtakkede kanter, spidse tips og andre forskelle i udseende. De fleste arter producere en frugt kaldet et agern, hvilket svarer til en møtrik. Oaks er alle i slægten Quercus og er vigtige for træindustrien. Oaks er primært løvfældende træer med en bred vifte af levesteder.

Korkeg

Modne korkeg kan komme til 75 fod høje, når de er modne. Bladet er tandede med grå på undersiden og en blank grøn på toppen. Korkeg er saltvand tolerant og er ofte fundet på kyster. De er leverandør af cork, som er blevet overvejet i korte levering. Korkeg findes også i Asien og Europa. Acorn af en kork-eg er hårløse.

Tyrkiet eg

Tyrkiet eg kaldes også Catesby eller krat eg og er et lille træ. Det er en hurtigt voksende træ fundet i tørre sandjord. Navnet kommer fra de tre-fligede blade, der ligner et Tyrkiet mund. Agern er den bitreste eg frugt produceret. Tyrkiet oaks anvendes ikke kommercielt på grund af deres lille statur. Egetræer findes stadig i rene bevoksninger i den sydøstlige kyst Plain.

Ungarsk eg

Ungarske oaks er oaks mest brugt til vintønder. Egetræ tilfører en vanille undertone til vine. Træerne nå 40 til 50 fod høj når modne og har smaragd-grønne læderagtige blade. Træet vil vokse til omkring 20 fødder i 10 år med en lignende størrelse spredes. Ungarsk eg danner en imponerende baldakin af løvfældende grene og giver strålende falde farve.

Canyon Live Oak

Live egetræer findes primært i tørre sandede områder langs kysten, men kan tilpasse sig fugtige skovjorden. Skoven er en af de tungeste træsorter og gør en god brændstof. Agern produceret er sød og nydes af mennesker og dyr. Træet er hurtigt voksende og kan få op til 85 fod i højden. Live oak findes primært i det sydøstlige USA og er træet staten Georgia.

Røde Oaks

Røde oaks bliver sjældne i deres native vækst levesteder. Træet er hårdt og tungt og har været brugt til møbler, gulve og interiør finish arbejde. Det var engang udbredt fundet, men er nu begrænset til områder af Virginia i naturlige bevoksninger. Det hybridiserer naturligt, så der er interessante vilde hybrider fra denne moderplanten.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com