Liste over jordtyper

October 27

Liste over jordtyper

Jordbunden er en blanding af mineralske og organiske materialer, der udgør et relativt tyndt lag over jordoverfladen af jorden. Jordbunden er dannet over lange perioder fra materialer såsom forvitret rock og nedbrydes plante- og sagen. Det giver et sted for planter til at vokse og er hjemsted for mange organismer såsom orme, bakterier, svampe og insekter. Typen bestemmes det meste af tekstur eller størrelsen af partikler, der udgør jorden.

Sand

Sandjord består af partikler af opløst bjergarter som granit, kalksten, kvarts og skifer. Det har den største partikelstørrelse på alle jordtyper, og er grove og løs. Fordi sandjord dræner vand meget hurtigt, det ikke holde næringsstoffer godt. Tilføje organisk materiale til sandjord forbedrer jordstruktur, hvilket gør det mere gæstfrie til planter. For at identificere sandjord, klemme en håndfuld fugtig jord i hånden. Sandjord føles grynet og falder fra hinanden let hvis du presser den til en kugle.

Silt

Silt består af finere mineralske partikler end sand. Når tør, har silt en tekstur ligner mel. Det holder fugt og næringsstoffer bedre end sand, men kan blive komprimeret, når de er våde. Silt jord føles glat og glat når det er vådt. I modsætning til sand danner fugtige silt en båndet når du klemme det mellem tommel- og pegefinger, men figuren er let ændret eller brudt.

Ler

Ler indeholder de mindste partikler i alle jordtyper. Ifølge Colorado State University forlængelse indeholder en linje af ler måling 1 tomme ca 12.000 partikler. Fordi de er så små, har ler partikler meget lidt luft plads omkring dem; Derfor, ler ikke tillader vand eller luft at cirkulere frit. Som et resultat, ler ikke dræne godt og eller tillade planterødder at spredes nemt. Jord, der er høj i ler er vanskeligt at dyrke fordi det har en tendens til at være hård og kompakt. Ler former revner på overfladen når tør. Når fugtig, føles ler glat og klistret. Du kan nemt presse våde ler til en fast kugle eller rulle det ind i et bøjeligt bånd.

Lerjord

Lerjord er en type af jord, bestående af en kombination af sand, silt, ler og organisk materiale. Sand, silt og ler proportioner varierer form forskellige typer af lerjord som sandet lerjord, ler lerjord eller silt ler. Ifølge Basics af havearbejde er lerjord den bedste type af jord til dyrkning af planter, fordi det bevarer fugt og næringsstoffer, men også har god dræning. Teksturen af lerjord er løs og lidt grynet. Du kan danne fugtig lerjord til en kugle, men det bryder nemt ud igen.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com