Lopper og tør Colorado klima

June 27

Lopper og tør Colorado klima

Colorado er hjemsted for omkring 80 forskellige arter af lopper, ifølge kooperative udvidelse agenter på Colorado State University. Men lopper udgør sjældent et problem for kæledyr i staten, takket være det tørre klima. Lopper skal fugt til at udvikle, og selv inde hjem i Colorado, luftfugtigheden er normalt lave. Men kæledyr fra andre lande med højere luftfugtighed kan bringe loppe infestations med dem, og vilde dyr kan også havnen de blodsugende skadedyr.

Colorado klima

Gennemsnitshøjde i Colorado er 6,800 fod over havets overflade, rapport forskere på Colorado klima Center. Den høje højde, kombineret med statens placering i de midterste breddegrader indvendige kontinentet gør for gennemsnitlige årlige relativ fugtighed niveauer, der spænder fra 63 procent om morgenen til 40 procent i eftermiddag i Denver, ifølge data indsamlet af de nationale Climactic Data Center. Disse luftfugtighed er lav sammenlignet med gennemsnitlige årlige luftfugtighed i sådanne steder som Orlando, Florida (90 procent om morgenen og 55 procent om eftermiddagen) eller Quillayute, Washington (93 procent i morgen, 74 procent om eftermiddagen).

Overflytter lopper

Selv om lopper er mindre udbredt i kæledyr født og opvokset i Colorado, kan kæledyr, der er flyttet til staten fra andre områder bringe en loppe angreb med dem. Mens de har været kendt for at overleve i en Colorado husstand hvis luftfugtigheden er høj nok, dette er sjældne og for det meste, lopper fundet i staten er hostet af vilde dyr.

Vilde dyr og lopper

Hvis en hjem loppe invasion forekommer i Colorado og lopper kom ikke fra udflyttede kæledyr, den mest almindelige synderen er fox eller skunks yngler i området. Lopper har brug for en vært at overleve. Hvis det loppe-laden vilde dyr opgiver sin den, alle lopper efterladt scatter og kan finde en ny vært i en nærliggende familiens kæledyr eller endog mennesker.

Sundhedsmæssige betænkeligheder

Lopper udgør en potentielt fatal fejl i Colorado, fordi nogle af arterne i staten bærer bakterien Yersenia pestis, som forårsager den sjældne men dødbringende pest. Rock egern loppe er den primære luftfartsselskab af denne mikroorganisme og er normalt hostet af rock egern, præriehunde, træ rotter og andre gnavere, der bebor burrows eller holde sig rede.

Heldigvis er for Coloradans, den menneskelige loppe er den mest almindelige loppe fundet i staten og det er ikke en transportør af pest-forårsager bakterien, så chancerne for at kontakte pesten er relativt lav, typisk kun ét tilfælde rapporteret årligt i staten.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com