Louisiana Fall & vinter køkkenhave insekter

October 18

Louisiana Fall & vinter køkkenhave insekter

Louisianas klima, som består af USDA plante hårdførhed zoner 8 og 9, giver mulighed for gartnere at vokse nogle grøntsager året rundt. Mildt falde og vintervejret er ideel til afgrøder som broccoli, kål, spinat, rosenkål og salat. Men den tempererede klima også tillader nogle fælles vegetabilsk haven skadedyr at fortsætte med at trives i efterår og vinter.

Orme

Orme gerne frugt orme, horn orme og pin orme skader vegetabilske afgrøder ved at spise væk på blade og kedeligt i grøntsager. I Louisiana falde haver, horn orme påvirke primært tomat afgrøder. Horn orme er larver af kolibri møl (også kendt som hawk eller sphinx møl). Ormen horn kan styres af hånd picking ormen fra planten og ødelægger det, at vende jorden mellem afgrøder og den parasitære hveps, en gavnlig parasit, der lægger æg på bagsiden af ormen horn. Integreret skadedyrsbekæmpelse Management Center anbefaler for større afgrøder, ugentlige sprøjtning af et pesticid som permethrin.

Bladlus

Bladlus feed på blade og stængler af grøntsager. Der er mange farver og sorter af bladlus, fra grøn, rød, brun og gul til vingede, vingeløse, uldne og voksagtig. Når de optræder i køkkenhaver i stort tal, kan de gule og fordreje blade, stunt vækst og forårsage en sodede skimmel svamp skal vises på blade. Bladlus kan styres af naturlige rovdyr som ørentvister og asiatiske dame biller. Daglig anvendelse af insektbekæmpelsesmidler sæbe eller neem olie kan også dræbe bladlus. Insekticider kan bruges, men det er vigtigt at bemærke de kan også fjerne gavnlige insekter samt.

Ørentvister

Ørentvister er små insekter, der kan måle mellem 10-26 mm længde. En natlig insekt, ørentvister kan være både gavnligt og skadeligt for efterår og vinter haver. Ørentvister spise bladlus, en af de mest almindelige og destruktive have skadedyr. Ørentvister kan forårsage let skade på løv i køkkenhaver, hvis der ikke er nok bladlus at tilfredsstille deres kost.

Sød kartoffel Weevil

Sød kartoffel weevil har været en have skadedyr i Louisiana siden 1875. En farverig sort, blå og rød insekt med antenner, sød kartoffel weevil kan leve mere end 200 dage. Som larver, disse snudebiller feed på knolde og vinstokke af sød kartoffel plante og kan ødelægge så meget som 97 procent af en sød kartoffel afgrøde.

Asiatiske dame Bille

Louisiana var den første stat i USA til at begynde at bruge den flerfarvede asiatiske dame bille som en gavnlig insekt i 1988. Ligesom ørentvister kommer disse insekter med både positive og negative aspekter. Asiatiske dame biller giver en naturlig måde at tøjle i populationer af skadedyr som bladlus og skala. Men mens de er gavnlige i haven, de ofte også invadere huse og andre bygninger i løbet af vinteren. Da de udsender en farvning, ildelugtende væske, når truet eller skadet, er de ubehagelige i hjemmet.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com