Måder at dyrke grøntsager

September 8

Måder at dyrke grøntsager

Voksende din egen grøntsager er både et tilfredsstillende hobby og måde at skære købmand omkostninger. Intet slår fornøjelsen af at se din hjemmedyrkede grøntsager på middagsbordet for hele familien at nyde. Du kan dyrke grøntsager på flere måder både indendørs og ud, i ethvert klima og i enhver sæson, hvis du giver dem nogle grundlæggende behov: en god vækstmedium, tilstrækkeligt lys, den rette mængde af vand og de rigtige næringsstoffer.

Flad udendørs haven

Stigende dine grøntsager udendørs i en god plet på din ejendom er den traditionelle metode. Dette kræver, at have nok plads til at give den voksende grøntsager plads til at sprede. Du skal dyrke jorden til en tilstrækkelig dybde for god rod oprettelse og vækst. Tilføje jord ændringer for at tilpasse jordens pH og øge næringsstoffer anbefales også. Dyrke grøntsager i jorden kræver regelmæssig vanding og lugning, og tager skridt til at forhindre skadedyrsangreb.

Højbed dyrkning

En tilpasning til flad jord dyrkning af grøntsager er at hæve senge lidt at gøre brug af begrænset plads. Senge bør ikke bredere end 4 fod, men kan være så længe efter behov. Fordele omfatter mindre jordpakning som følge af mund trafik omkring sengene og lettere luge kontrol og pest management i den definerede plads. Snævre dimensioner af højbede også hjælpe conserve vand, ifølge Ohio State University forlængelse.

Container havearbejde

Dem, der bor i lejligheder, ejerlejligheder og andre boliger med begrænset plads til rådighed for havearbejde kan bruge container havearbejde metoder til at dyrke grøntsager indendørs og ud. Du har brug for en container stort nok til at give mulighed for plantevækst rod. Bruge en plantning medium, der giver både god dræning og god væskeophobning, som en blanding af sand, lerede havejord og sphagnum, opvarmet i 1 time ved 210 grader, ifølge North Carolina State forlængelse. Vandplanter dagligt og fodrer dem regelmæssigt med en 5-10-10 eller 10-10-10 gødning, men sørge for at ikke overfertilize.

Vokser op og ned

Vokser i hængende containere er en ny metode til dyrkning af grøntsager, især tomater. Men andre grøntsager, som aubergine, agurker, peberfrugter og bønner, kan dyrkes i beholdere med hovedet, efter havearbejde vide hvordan. Du kan købe kommercielt gjort hovedet containere eller lave din egen ved at bore en 2-tomme hul i en 5-gallon spand. Hovedet havearbejde eliminerer behovet for lugning og ejerkrav planter.

Hydroponiske havearbejde

Hydroponiske dyrkning af grøntsager er færdig indendørs uden jord, ved hjælp af et vækstmedium, særligt udstyr og næringsstoffer. Det kræver nok indendørs plads til udstyr, der omfatter bakker for at holde vækstmediet, slanger til kunstvanding og pumper til at holde mediet, fugtig og fodret med næringsstoffer. Vermiculit, grus, sand og savsmuld er nogle typer af vækstmedier, der kan bruges.

Drivhusgasser havearbejde

At have et drivhus kan du dyrke grøntsager året rundt. Du skal have et websted på niveau med så meget eksponering for sollys som muligt. Drivhus kits er tilgængelige for nem opsætning. Du skal regulere varmen i drivhuset og cirkulere luften omkring planterne, ifølge The Farm. Bruge kommercielle potning jord med grus eller brudt ler i bunden af beholdere for dræning. Rengøring og desinficering af drivhuset er vigtigt at reducere skadedyr og sygdomme.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com