Mængden af PH skulle dyrke tomater

April 9

Mængden af PH skulle dyrke tomater

Tomater er en af vores mest populære haven grøntsager, dyrket i hele landet i et utal varianter. Selvom flere faktorer går til at producere en sund tomat afgrøde, er jord pH vigtig. Ordentlig jord pH tillader dine tomater til at tage på de næringsstoffer de har brug for. Jord, der er alt for sure eller har for meget basisk hindrer næringsstof absorption. Ifølge National Gardening Association foretrækker tomater, ligesom de fleste grøntsager, jord med pH niveauer mellem 6,0 og 6,8.

Ordentlig jord pH

Jordbundens pH måler balancen mellem sur og basisk i jorden. 7.0 er neutral med sure jord på den nederste ende og basisk i den højere ende af skalaen. Heldigvis, på 6.0 til 6.8, tomater del pH niveau krav med et væld af andre haven grøntsager, herunder pole bønner, radiser, ærter, agurk, majroer og salat, men foretrækker jord, der er lidt sure eller "sure." Betydningen af en jordens pH-værdi ligger i en plantens evne til at tage næringsstoffer fra jorden. Tomater er tunge fodring planter der kræver nitrogen, fosfor, calcium, kalium og andre næringsstoffer til at trives. Selvom du kan give tomater med næringsstoffer gennem kunstgødning og organisk materiale, vil det gøre noget godt, hvis deres jord pH niveau ikke er inden for den korrekt.

Afprøvning og tilpasning af jord

For at holde din tomatplanter sund, teste jorden før nyplantning eller hver tre til fem år i allerede etablerede haver. Du kan også ønsker at teste, om dine planter begynder at vise tegn på mangel ikke reagerer på justeringer i gødning og økologiske næringsstoffer. Fælles tegn på mangel omfatter dårlig frugtproduktion, langsom vækst og misfarvede eller forvrænget blade. Test din jord ved hjælp af en butik købt kit, eller blot ved at bringe et udsnit til din lokale udvidelse service.

Hvis dine resultater viser din jord pH niveau er for lav (for sure), tilsætte kalk. Justere høj pH niveauer ved at tilføje svovl. Andre materialer, der er gavnlige for at hæve lav pH niveauer omfatter knuste østersskaller, benmel og hårdttræ aske efter Thehelpfulgardener.com. De foreslår også at bruge savsmuld, leaf skimmel, egeløv eller træflis til lavere høj pH niveauer.

For sikkerheden af dine planter er det bedst at justere din pH niveauer gradvis over flere sæsoner. Og forstå, resultaterne af justeringer ikke vil dukke op hurtigt. National Gardening Association antyder test og justere pH niveauer i efteråret, så justeringer for at tage påvirker før plantning. Hvis tilladt, kan jorden også gradvis vende tilbage til det oprindelige pH niveau. Nogle gartnere med pH niveauer langt uden for det ideelle område vælger for at bruge højbede eller beholdere til at vokse deres tomater--især i områder med meget lav pH jord.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com