Månefaser & planter

June 2

Månefaser & planter

Før opfindelsen af almanakker, væg kalendere, termometre og pH jord test påberåbt landmænd natur at afgøre, hvornår man skal plante deres afgrøder. De tidlige egyptere og babylonerne plantet af faserne af månen. Plantning af Månens faser er stadig i praksis i dag. Praktiserende læger mener, at Månen påvirker udvikling og produktivitet af vegetation og bruge faserne til at bestemme hvad du skal plante, hvornår man skal plante og når ikke at plante.

Voksning og aftagende

Voksning og aftagende månen kaldes den synodiske cyklus og bruges til at opdele månen i hver af sine fire faser. Hele Synodisk cyklussen, fra først gennem den fjerde fase, tager 29,6 dage at fuldføre. Voksning og aftagende er udtryk, der beskriver udviklingen af månen og hvordan det udstiller sig selv fra mørke til lys. En voksbehandling månen stiger i lysstyrke. En aftagende måne falder i lysstyrke. Plantning i voksning fase omtales som plantning "ved lyset af månen." Beplantning i den aftagende fase, som månen bliver mørkere, kaldes plantning "af dark of the moon." En gammel bonde ordsprog rådgiver gartnere at altid plante kartofler under "dark of the moon." Et andet ordsprog rådgiver gartnere at plante afgrøder om natten er den bedste tid af alle.

New Moon og fuldmåne plantning

Dr. Frank Brown fra Northwestern University gennemførte laboratorieforsøg og konkluderede, at planter absorbere mere vand når månen er fuld. Lunar plantning "purister" sørge for deres frøene er plantet inden 48 timer efter en fuldmåne. De også modstå plantning dag i en new moon eller en fuldmåne, og kun plante på dagen før eller efter.

Første kvartal

Den første fjerdedel af månen er tid til at plante overjordiske afgrøder. De er benævnt "above-ground" fordi udbyttet er synlige og deres frø er produceret uden for grøntsager eller frugt. Eksempler omfatter grønne planter som spinat, endivie, selleri og asparges.

Andet kvartal

Andet kvartal af månen løber fra det tidspunkt månen når sin halv-fuld fase til sin fuldmåne fase. Det er også et godt tidspunkt for plantning overjordiske afgrøder, især dem, der vokser på vinstokke og dem, der producerer deres frø inden i frugten. Eksempler på denne kategori omfatter bønner, agurker, ærter, aubergine, tomater, peber og squash.

Tredje kvartal

Månen går ind i sin tredje kvartal når det er fuldmåne og begynder at aftage til sin halv-fuld fase. I tredje kvartal, skal du plante sorter, herunder blomster, der vokser som en toårig eller flerårig plante rodfrugter og blomster, der vokser fra pærer. Løg, kartofler, druer og bær er eksempler på disse typer af vegetation.

Fjerde kvartal

Dem, der planter af månefaser ikke plante i løbet af fjerde kvartal. I stedet, de tager denne fase af månen for at være opmærksomme på jord behov. Dette kan omfatte trække ukrudt, at slippe af skadedyr, tilling og dreje sod og jord og tilføje næringsstoffer og gødning til at dyrke jorden og gøre det mere produktivt.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com