Månefaser & plantning frø

November 7

Mange gartnere mener, at faserne af månen påvirker funktionsmåden for planter. I betragtning af at Månen påvirker hele oceaner i form af tidevandet, forekommer denne idé plausibel. Ved at tilpasse forskellige haveaktiviteter med månefaser, der er mest modtagelig for disse aktiviteter, kan gartnere maksimere resultaterne af deres indsats ved at arbejde med naturen og ikke imod den.

Voksbehandling

Voksning månen varer til første halvdel af Månens 29-dages cyklus. Dette er den periode, når månen går fra usynlig til fulde. I løbet af denne tid, vand i jorden er trukket mod overfladen, og frø absorbere mere vand. Beplantning skal ske i løbet af denne voksning fase, fordi det er forbundet med vækst- og frugtbarhed, og frø er mere tilbøjelige til at spire med succes. I begyndelsen af voksning fase er mest hensigtsmæssige for bladgrøntsager som grønkål og salat, mens slutningen af voksning fase er bedst for tættere og frø-baserede afgrøder som bønner, ærter og tomater.

Aftagende

Den aftagende fase Månen er perioden hvor månen ændres fra fuld back til usynlig. I denne periode, vandet er på vej væk fra overfladen og planter, som er startet nu vil være mindre robust. I begyndelsen af den aftagende periode er en god plantning tid til rodfrugter som roer og gulerødder. Den anden halvdel af den aftagende periode er et godt tidspunkt for lugning og beskæring, og for at lade jorden for at hvile lidt ved at engagere sig i andre havearbejde gøremål som beskæftiger sig med kompost og drivhuse.

Høst

De samme generelle regler og månefaser, der gælder for plantning gælder for høst så godt. Høst under voksning månen vil give grøntsager og urter, der er på deres højeste med hensyn til ernæring og smag. Hvis du høste under den aftagende måne, vil du adskille råvarer fra planten når meget af energien i planten i stedet producere, hvor du ønsker det.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com