Maples egnet til efteråret plantning

October 18

Maples egnet til efteråret plantning

Det bedste tidspunkt at plante maples, eller nogen andre træet, er i efteråret. Men mens alle ahorn træer er velegnet til efteråret plantning, de vil ikke alle trives i hver plantning zone. De mest populære landskabet maples er også de mest tolerante over for flere hårdførhed zoner.

Fald plantning basics

Den største fordel af fall plantning er, at jorden er varmere og tørretumbler end i foråret, hvilket gør det nemmere at arbejde. Med fremkomsten af vinteren vækstdvale kan nye træer fokusere på etablering af roden systemer i stedet for expending energi på grene og blade. Nøgne rod, rullede og burlapped eller container maples er bedst for efteråret plantning. Vand op til en tomme på nogen dag det ikke regn indtil jorden fryser og barkflis grundigt.

Sukker ahorn

Det sukker ahorn, værdsat i landskabet for sin mørke grønne blade, der bliver orange, gul eller rød i efteråret, er hårdfør i USDA voksende zoner 3 til 8. De vokser 50 til 70 fod høje og har en spredning af 40 til 50 fod. Sukker ahorn vil tåle lidt skygge men ikke salt, så det er vigtigt at plante dem langt væk fra gaden. De foretrækker en fugtig, men veldrænet jord. Denne art af ahorn har en langsom til medium vækstmønster.

Sølv ahorn

Sølv ahorn vokser hurtigt og er hårdfør i zoner 3 til 9. Det vil tolerere en bred vifte af jordbundsforhold og når fuldt udvokset er bredere end sin højde på 50 til 80 fod. Sølv ahorn har brug for en bred rodsystem til at støtte baldakinen, så sørg for at plante det mindst 10 fødder væk fra enhver fortove eller i indkørslen.

Japansk røde ahorn

Den japanske røde ahorn kan kun vokse 15 til 25 fod høje, men det er stadig en show-prop i haven. Det kan dyrkes som et lille træ eller beskæres for at tage form af en busk. Det er hårdfør i zonerne 5 til 8 og har røde til rødlig-lilla blade i foråret og efteråret, som bliver grøn i sommeren. Japansk røde ahorn har en langsom til medium vækstmønster.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com