Medicinske egenskaber af Calendula Officinalis

October 23

Calendula officinalis er en hårdfør årlige busk med lyse gule eller orange blomster. Almindeligt kendt som morgenfruer, kaldte den berømte herbalist Nicholas Culpepper det en "dyne af hjertet og ånder." University of Maryland Medical Center hævder at calendula besidder "flavonoider, plante-baserede antioxidanter, som beskytter kroppen mod celle-skadelige frie radikaler." Må ikke forveksle calendula officinalis med franske eller afrikanske morgenfruer Tagetes arter: de er giftige hvis tages internt.

Hudsygdomme

Morgenfrue æteriske olie blandet med uparfumeret rene vegetabilske fløde gør en beroligende salve til tør og revnet hud. Ammende mødre kan bruge det til ømme og tørre brystvorter eller beroligende en ble udslæt. Olien er også nyttigt i at hjælpe lindre cradle cap, en betingelse i børn og voksne, der forårsager flaky, hvid til gullige skalaer til form på fedtet områder i hovedbunden eller inde i øret. University of Maryland Medical Center antyder, at calendula kan hjælpe med at forhindre dermatitis i brystkræftpatienter mens de gennemgår strålebehandling.

Hjælper bid, nedskæringer og sår

Calendula er en anti-inflammatorisk, antiseptisk og astringerende, hvilket gør det et godt valg til rengøring sår, skrammer og sår. Dens anti-inflammatoriske elementer hjælpe med at lette smerter af insekt bid samt lindre smerten af mindre forbrændinger. Jordemødre kan bruge en calendula forberedelse i enten badekar eller som en salve efter fødslen til at dæmme op for blødning af bækkenbunden tårer i den nye mor. University of Maryland Medical Center hedder det, at calendula hastigheder heling af "hjælper kroppen producerer kollagen proteiner, som er brugt til at helbrede huden og bindevævet." Gurgle med en morgenfrue te til at hjælpe helbrede sår fra en udpakkede tand og bruge det som en effektiv behandling for hæmorider.

Andre anvendelser

Kvinder, der har uregelmæssig menstruationscyklus kan finde lindring med calendula. Ifølge Dr. C. Norman Shealy, forfatter til "Illustreret encyklopædi af helbredelse retsmidler," det kan hjælpe til at regulere den kvindelige reproduktive cyklus når det tages internt. Det er undertiden bruges til behandling af mellemørebetændelse ved at sætte dråber indeholdende calendula i øret. Calendula officinalis er også en antispasmodic. En indpakket komprimere består af en tinktur af Marigold kan hjælpe slappe af og øge blodcirkulationen i det berørte område.

Traditionel folkemedicin hævder at calendula har humør løfte evner, og en svag te fremstillet af bladene kan hjælpe en colicky baby. For voksne løfter en te fremstillet af bladene spiritus, så godt. De svampedræbende egenskaber hjælpe med at fjerne drosler og vaginal infektioner, når det bruges som en douche.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com