Mekaniske egenskaber af bambus krydsfiner

June 29

Mekaniske egenskaber af bambus krydsfiner

Bambus krydsfiner er et alternativ bygning materiale, der anvendes i stedet for konventionelle-træ krydsfiner. Dette materiale er blevet mere populær i "grønne" byggeri på grund af bambuss hurtige vækst og lav miljøbelastning. Bambus krydsfiner er også populære i Asien og andre områder hvor bambus er let tilgængelige. Dette materiale har lignende mekaniske egenskaber til dem af træ krydsfiner, men der er nogle forskelle.

Reduceret vandoptagelse

Bambus-baserede krydsfiner absorberer vand mindre let end konventionelle-træ krydsfiner. Det betyder, at bambus krydsfiner plader kan indeholde mindre lim end træ plader, og at de er mindre tilbøjelige til at absorbere betydelige vand i fugtige forhold. Bambus krydsfiner kan stadig være beskadiget af fugt, dog, og skal opbevares i et tørt område eller under plastfolie. Den vådere bambus er, desto mindre stærk og fleksibel bliver.

Styrke

Bambus har en større evne til at modstå brud under belastning i forhold til træbaserede krydsfiner. Men ifølge de Europæiske Fællesskabers Tidende af træ og træ produkter, bambus krydsfiner har en lavere indre styrke end træbaserede plader. Samlet, bambus krydsfiner er stærkere, når det indeholder en højere procentdel af lim eller harpiks. Når bambus krydsfiner bryder, det har tendens til at være retning lim.

Fleksibilitet

Bambus krydsfiner er et meget fleksibelt materiale. I virkeligheden, øger tilføje bambus materiale til træ krydsfiner fleksibiliteten betydeligt. Bambus-baseret ark har tendens til at være mere let bøjet uden at knække end træbaserede krydsfiner plader, og er egnede til at danne kurver og organiske former. Højere-lim ark tendens til at være stærkere, når bøjet end ark med lav lim procenter. Bambus bøjer mere effektivt når det er vådt, men er også mere skrøbelige.

Overvejelser

Styrken af bambus krydsfiner afhænger væsentligt af type og konstruktion af byggemateriale. Orienterede strandboard tendens til at være stærkere end tilfældige strandboard, på grund af sin konstruktion organiseret karakter. Bambus krydsfiner med en vævet tekstur er stadig stærkere. Ligeledes, bambus krydsfiner lavet ved hjælp af primært materiale fra indersiden af planten indeholder mindre silica og har tendens til at absorbere lim bedre, producerer en bestyrelse, der er mindre tilbøjelige til at falde fra hinanden under stress.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com