Melamin ark vs plastik laminat

September 12

Melamin ark og plastik laminat er undertiden flæng når der henvises til overflader anvendes i byggeri og ombygning af elementer som kabinetter, boliger til elektronik og nogle typer af møbler. Mere præcist, udgør melamin plader ofte en af lag af plastik laminat, som er typisk bundet sammen med spånplade eller et andet underlag materiale.

Lavtryk laminat

Også kaldet lavtryk eller direkte pres laminat, er melamin fremstillet under 300 til 500 pounds af pres per kvadrattomme. Det får sit navn fra melamin harpiks, som bruges til at mætte lag papir omdannet til en solid, plast overflade gennem termisk fusion. Melamin, når bundet med plastik laminater, er overfladen, som giver produkter såsom Formica sin dekorative look.

Melamin mangler

På sin egen er melamin blødere og mere tilbøjelige til buler og huljern end plastik laminat. Den største klage er, at når lavet til at ligne træ, melamin naturligvis ser falske. Fordi det er normalt knyttet til spånplade, der nemt mellemlinerne, er melamin ikke godt for applikationer hvor vand er involveret. Spånplade har også hulrum i slutningen korn, nødvendiggør det såkaldte "kant banding" med melamin dækker dette område.

Hvad er plastik laminat?

På sin simpleste, plastik laminat er flere lag kraftpapir gennemblødt i plast harpiks. Det er fremstillet under 1.400 pounds af pres per kvadrattomme, mere end tre gange hvad bruges til at gøre melamin ark. Plastik laminat kommer i tre forskellige kvaliteter: generelle formål, lodret surfacing og post danner. Det er levet op til et substrat med kontakt cement, underlaget bliver oftest spånplade. Medium-density fiberboard, dog samt krydsfiner er også almindeligt anvendt.

Hvordan er laminat fremstilles?

Fire trin er involveret i fremstilling af plastik laminat. For det første indebærer iblødsætning strimler af papir, der anvendes med plast harpiks. Den ønskede tykkelse af papiret bestemmer, hvor mange plader anvendes. Disse plader er placeret i en tørring kammer. Bagefter ark ligger i lag med dekorative lag anbragt oven på simpel kraft lag før hærdeplast, processen ved hvilke laminat er fremstillet. I det sidste trin skæres plastik laminat i ønskede størrelser.

Laminat anvendelser

Laminat overflader bestemme ofte, hvordan det bruges. Mønstre eller finish, men er ofte i slutanvendelserne form. Dem med en mat eller fine-mat finish anvendes ofte som bordplader, som ofte er brugerdefinerede foretaget af fabrikanten. Lodret grade laminat er normalt anvendes til kabinetter eller anden overflade, der ikke kræver meget human touch. Post udgør laminat er fleksibelt og bruges til buet eller rullet substrater. Tyndere plastik laminat er også bruges til at gemme billeder og andre dokumenter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com