Meldug på Gardenias

February 22

Den berusende duft af gardenias vokser i en gården eller haven appellerer til mange gartnere disse planter typisk nå 4 til 6 fod i højden og producere frodige grønne blade og cremet hvide blomster, der tænder lys gul over tid. Mens gardenias er generelt sundt, er de modtagelige for meldug, som kan påvirke deres udseende.

Identifikation

Meldug påvirker næsten alle arter af planter. Denne betingelse er forårsaget af svampe, der udvikler sig hurtigt når vejrforholdene er gunstige. Varme temperaturer, kølige nætter og tørt vejr er en gunstig kombination for meldug svampe. Meldug svampe kræver ikke fugt på plante blade for infektion at forekomme. Høj luftfugtighed fremme infektion, hvorfor gardenia vokser i områder af tunge skygge er modtagelige for meldug.

Effekter

Gardenia med meldug udvikle en grå eller hvide pulverformige vækst på deres blade, stængler, blomster og knopper. Meldug svampe foretrækker at inficere unge, saftige plantevæv men vil inficere modne blade. Lille, sort frugtsætning organer er ofte synlig inden for de pulverformige vækst på værtsplanter. Disse er svampesporer, at sprede sygdommen. Svampen tilknyttet meldug kun inficerer overfladen af anlægget og angriber ikke plantevæv, så meldug betragtes som primært et kosmetisk problem.

Forebyggelse

Kulturelle kontrolpraksis kan forhindre udvikling af meldug. Meldug-resistente plantesorter er tilgængelige. Undgå beplantning gardenias i skyggefulde områder og rum dem langt nok fra hinanden til at fremme luftcirkulationen. Vand gardenias tidligt på dagen, så de har tid til at tørre før den kølige natteluft sætter ind. Luftfugtighed fremmer udvikling af meldug, så undgå overhead vanding. Undgå at bruge kvælstof-rige gødning på gardenia, da dette fremmer nye vækst, som er begunstiget af meldug svampe. Hvis din gardenia viser tegn på meldug, fjerne eventuelle inficerede blade og plante debris at forhindre spredning af sygdommen. Ikke kompost blade strøelse eller bruge som barkflis.

Kontrol

Meldug er normalt ikke skadelig for gardenias men kan blive grimme. Hvis meldug bliver svær i din gardenias, kan du ønsker at anvende fungicider. Vælg et produkt med aktive ingredienser som neem olie, svovl, kaliumbicarbonat og triforin for de bedste resultater. Ansøge igen fungicider for meldug hver 7-14 dage for hele vækstsæsonen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com