Meldug vil dræbe mine planter?

August 10

Meldug stammer fra et vilkårligt antal forskellige svampe og er en udbredt, behandlelige plantesygdomme, der kan påvirke næsten alle slags plante. Dens karakteristiske talkum-lignende udseende gør denne sygdom let at genkende. Meldug er ikke normalt dødelig, men vil påvirke en plantens vækst og udseende.

Om meldug svampe

Enkelte arter af meldug svamp er specifikke for sin vært plante. For eksempel, vil ikke en art, at angrebene vinstokke angribe lilla buske. Svampen producerer tråde på overfladen af anlægget, som giver det en pulverformige udseende men invadere ikke de indre væv af anlægget. Området under svampen dør, resulterer i blad drop og fattige plantevækst.

Symptomer

Som navnet antyder, ligner meldug hvid eller grå pulver støves over overfladen af blade, stængler, blomster eller frugt af angrebne planter. Fordi de pulverformige stof kan let gnides, kan det være fejl som støv eller snavs. Da svampen vokser og ekspanderer, pulverformige udseende breder sig til tilstødende områder af anlægget, herunder undersiden af blade og blomster.

Kulturelle kontrol

Meldug er let spredes ved regn, vind og insekter. Vælge resistente sorter så vidt muligt. Selv om meldug tager fugten fra anlæg til overlevelse, behøver det fugtige forhold til spore produktion; Derfor, undgå overhead vanding. Fjerne angrebne plantedele helt, men ikke kompost den inficerede debris. Kompost temperaturer er normalt ikke høj nok til at dræbe svampen.

Behandling

Selv om meldug ikke dræber planter, det defoliate planter og påvirker vækst. Svovl, neem olie og kaliumbicarbonat gøre effektivt svampedræbende sprays. Sprøjtning med en opløsning på 2 1/2 tbsp. gartneri olie og 4 tsk bagepulver i 1 gallon af vand vil også kontrollere meldug. Bagepulver, men kan påvirke jorden, så brug den sparsomt. For at få svamp under kontrol, spray som symptomer opdages.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com