Mexicanske Zapotec tæpper

May 18

De glimrende farvet og kringlet mønstrede Zapotec tæpper er produkter af århundredgamle vævning tradition for Zapotec indianerne i den sydlige mexicanske stat Oaxaca.

Teotitlan

Historiske centrum af Zapotec vævning er byen Teotitlan i Oaxaca's central valley. I dag, ca. 150 vævning familier bor der, ifølge Lonely Planet, og mange har showrooms og/eller tilbyde workshop ture.

Historie

Ifølge Oaxaca-baserede økoturisme site Planeta.com produceret Teotitlans vævere bomuld tekstiler siden 500 f.kr. I 1500-tallet, Dominikanske friars indført får-- og uld--til byen samt de pedal væve, som stadig bruges i dag.

Design

Tæpper designs har traditionelt været inspireret af Zapotec guder, glyffer og geometriske mønstre. Planeta bemærker, at nogle vævere har indarbejdet Navajo mønstre i deres arbejde, tegning ire af traditionalisterne.

Farve

Kemiske farvestoffer erstattet naturlige farve i det tidlige 20 århundrede, men nogle moderne Zapotec vævere er ved at genopdage traditionelle, naturlige farvestoffer lavet af materialer som bær, blomster, lichen, moss, kochenille og indigo.

Kvalitet

Ifølge OaxacaOaxaca.com, de bedste Zapotec tæpper har lige kanter, ligge fladt, og er tæt vævede, med ca. 20 tråde til tomme. For at teste farvestof kvalitet, anbefaler webstedet dypning et hjørne i vand og klemme den ind på en serviet.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com