Mezzanin niveau Definition

September 24

Mezzanin niveau Definition

En "mezzanin" er et niveau i en bygning, der er mellem to etager. Især henviser udtrykket til den større område af en forskudt plan stueetage. En lav balkon i et teater eller stadium er også ofte omtales som en mezzanin.

Afledning

Ordet "mezzanin" kommer fra en latinske rod, "medianus," hvilket betyder "i midten." Gennem italienske "mezzano," som betyder "midten", bliver ordet "mezzanin" på fransk. Etymologi fortæller os noget om betydningen af ordet: en mezzanin er ikke bare en hævet område eller balkon, men snarere skal være i midten, mellem to andre niveauer.

Byggeri

En mezzanin er bygget over gulvet af en eksisterende plads, men afgørende, det deler de samme loft som det lavere niveau. Mezzanin kan være støttet af søjler, og hvis høj nok, rummet under det stadig kan anvendes. Ofte er en mezzanin kantet med en balkon jernbane. Men et område, der er kun lidt hævet, og har en solid base, kan stadig betegnes som en mezzanin.

Misforståelser

I sportsstadioner er mezzaninen normalt ikke en ægte mezzanin, da det er en etage i sin egen ret, så meget som alle andre balkon.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com