Microfiber vs Chenille sofaer

April 12

Microfiber vs Chenille sofaer

Møbler shoppere vælger ofte sofaer, betrukket med microfiber på grund af dens smudsafvisende evne og holdbarhed, samt sin lighed med ruskind. Microfiber efterligner ruskinds filtet-lignende konsistens og udseende. Handlende, der foretrækker et overdådigt tekstur og super-blødt føler maj foretrækker chenille betræk. De syntetiske fibre bruges til at oprette chenillestoffer garn giver styrke og holdbarhed uden at forringe sine tre-dimensionelle skønhed. Begge er gode muligheder for købere, der ønsker en langvarig sofaen stof, der føles så godt som det ser ud.

Microfiber historie

Dr. Miyoshi Okamoto, en videnskabsmand arbejder for Toray industrier i Japan, udviklede mikrofibre i 1970. På samme selskab indført en kollega, Dr. Toyohiko Hikota, en faux ruskind stof senere stemplet som "Ultrasuede." Denne såkaldte mirakel stof er blød og smidig at røre ved, ligesom sueded læder, men let. Det er pletter og misfarvning af resistente, machine afvaskelige og kemisk rensbare. I de efterfølgende årtier, brugen af mikrofibre i tekstilindustrien udvidet til at omfatte tekstiler at indslag en imponerende vifte af nyttige egenskaber.

Chenille historie

Chenille, som er fransk for caterpillar, har en blød, fuzzy tekstur, ikke i modsætning til sin navnebror. Chenillestoffer garn dukkede første gang op i 1700-tallet. I 1920erne og 1930s, hånd tuftede bomuld sengetæpper med en fuzzy broderet udseende blev moderne og word chenille nævnt dette håndværk også. Kommerciel produktion af chenille bunke garn begyndte i 1970 ' erne, men garn var ikke konsekvent i kvalitet. Med fremkomsten af nye maskiner i 1990 ' erne, pålidelighed forbedres og chenille popularitet voksede. I de seneste år gør brugen af syntetiske fibre chenille rentabelt for nye programmer, såsom polstring.

Microfiber sammensætning

Polyester og nylon er de mest almindelige polymerer, der anvendes til at producere microfiber tråde. Benægtere pr. glødetrådens eller DPF, måle en microfiber. Glødetrådens tykkelse varierer mellem.01 og 1,5 DPF og er usynlige for det menneskelige øje. En kompleks række patenterede processer forvandler de fine fibre i en tæt, unwoven stof infunderes med selvklæbende bindemidler, hvilket resulterer i en ruskind-lignende overflade. Endelig, fibrene modtager en polymer belægning, der markant styrker den nye struktur samtidig bevare sin luksuriøse hånd.

Chenille sammensætning

Oprindeligt, hånd-cut bomuldsfibre lavet chenille bunke. I moderne møbelstoffer danne syntetiske fibre, herunder rayon, acryl og olefin chenille. De tre-dimensionelle kvaliteten af chenillestoffer garn resultater fra placere korte længder af fiber, kaldet bunke, mellem en kerne af to aktionspotentialer langs fibre kaldet garn. Garner er snoet for at sikre bunken på plads. Ved hjælp af nylon for core fibre og dampende længder af garn, når bunken er på plads skaber stærke, fast bundet chenille, der er nyttig til mange anvendelser.

Egenskaber sammenligning

Microfiber og chenille stof er begge holdbart nok til polstring brug. Fordi chenille har bunke, er det lidt mere tilbøjelige til at holde en plet end microfiber, der er glat og frastøde væsker. Begge stoffer er tilgængelige i en vifte af farver og kan vaskes i cool til moderate temperaturer. Overflader af begge stoffer synes at ændre farve når børstet eller når set fra forskellige vinkler. Selv om begge stoffer er blød at røre ved, gør chenille's dybe bunke det føles mere luksuriøse. Mikrofiber er moderat prissat. Chenilles komplekse fremstillingsprocessen giver ofte det en højere prispunkt.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com