Middel mod et træ stjæler lys

February 2

Middel mod et træ stjæler lys

Træer har brug for sollys til at vokse, og i de fleste tilfælde, er i stand til at få alle de har brug for. Nogle træer, men får så store, at de forlader andre mindre træer i skyggen, som påvirker deres vækst og sundhed. Beskæring et træ, der stjæler sollys retsmidler situation ved at skabe flere område for sollys at komme igennem, som gavner andre nærliggende træer.

Woodland konkurrence

Træer bruge sollys til fotosyntese, den proces, hvor de gør deres egen mad. Et enkelt træ stående alene midt i en græsplæne eller felt er gratis at gøre brug af alle de elementer, den skal overleve, herunder sollys, regn og næringsstoffer i jorden. Stående tæt på andre træer, men kan et stort træ eventuelt mere end sin andel af sollys, tvinger de andre til at konkurrere om disse elementer. Dette er tydeligt i bevoksninger af træer, hvis blade er koncentreret primært i deres øverste grene. Sådanne træer vokse lang og ranglet fra at konkurrere i sollyset, som i nogle tilfælde betydeligt kompromiser sundhed af nogle eller alle af dem. God skovbrug praksis involverer udtynding sådan bevoksninger af træer, som åbner op for flere område mellem dem, der er efterladt stående.

Byspredning

Et stort træ med en tæt, bred baldakin kaster skygge over en bredere strækning af jorden end et splejset træ. Opretholder en græsplæne eller forsøger at dyrke andre planter under sådan et træ bliver udfordrende og i nogle tilfælde næsten umuligt. Korrekt beskæring af store træer fjerner uønskede grene og giver mulighed for mere sollys at nå jorden, forbedre overlevelse odds for græs, blomstrende planter og buske.

Beskæring proces

Crown udtynding består i at fjerne forudvalgt grene, giver mulighed for bedre luft og lys penetration. Omtrent er en fjerdedel af en sund gren fjernet, som er alle døde, beskadiget, deformt eller syge grene. Svagere V-formet grene fjernes samt grene der krydser eller gnide andre grene. Ikke mere end en fjerdedel af en sund grene bør fjernes på én gang; og hvis flere beskæring er nødvendigt, det skal ske over en række år. Crown hæve fjerner omtrent en fjerdedel af de nederste grene, mens kronen reduktion bruges til træer, der er vokset alt for høj for den plads, de optager. Hvis at holde en stor træet beskæres ikke afhjælpe situationen, kan det være nødvendigt at skære det ned og erstatte det med et mindre udvalg, der ikke udgør en trussel mod omgivende vegetation.

Overvejelser

Noget, der bringer sundhed af træer, herunder lys afsavn, kan svække dem og gør dem mere modtagelige for sygdomme og insekt skadedyrsangreb. Sygelig træer er også først til at falde under storme og kraftig vind, forårsager skader på nærliggende bygninger og anden vegetation og dyreliv levesteder. Regelmæssig beskæring og udtynding fordele ikke kun træerne valgt for processen, men andre omkring dem, som sygelig træer kan videregive problemer til deres sundere naboer.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com