Middel mod hvid svamp på Lilac buske

April 5

Gartnere med fælles lilla i gården vil uden tvivl være bekendt med en irriterende hvid film, der ofte viser sig på bladene. Denne film er faktisk en svamp, kendt som meldug, og om ikke ligefrem farligt at anlægget fra en sundhed synspunkt, den grimme belægning er ofte en bane til gartnerens æstetiske og fjernelse, hvis det er muligt, er ønsket.

Om meldug

Meldug typisk spreder sig mod slutningen af de varme sommermåneder. Varm fugtighed skaber ideelle betingelser for udbredelsen af denne svamp, der breder sig som sporer tillægger forskellige blade over tid. Meldug er især persistente, som Leann Pundt ved University of Connecticut udvidelse kontoret påpeger, fordi "I modsætning til de fleste andre svampe, meldug sporer ikke kræver vand på bladets overflade for at spire og derefter inficere en blad." Typiske svampe forebyggelse og kontrol er derfor lidt mindre effektiv på meldug.

Forebyggelse

Richard Dorset og Michael Ferguson af Nebraska Universitet udvidelse Office påpeger, at "den nemmeste måde at styre meldug er at forhindre dens forekomst." Forebyggelse begynder med beplantning metoder: giver tilstrækkelig plads mellem syrener i en godt beluftet del af gården vil mindske sandsynligheden for at meldug vil sprede, ifølge Pundt. Tara Barrett af Iowa State University udvidelse Office anbefaler vanding kun i bunden af anlægget, og undgå både over vanding og over befrugtende. Over vanding fører til højere niveauer af fugtighed, mens over befrugtende fører til et øget antal sårbare nye skud, der kan give pudret meldug fodfæste.

Kontrollerende meldug spredning

Hvis meldug har allerede taget fat på en plante i din værftet, fange den tidlige og handler hurtigt vil give de bedste resultater med at stoppe dens udbredelse. Cornell University plante sygdom diagnostiske klinikken anbefaler, at du straks ødelægge enhver nedfaldne blade omkring planten, og at fungicid programmer begynder så snart meldug er opdaget. Skal du kontrollere etiketten for enhver fungicid, du vælger til at kontrollere, at det er sikkert at bruge på din specifikke anlæg.

Modvirke spredning i fremtiden

Inden for mange plantearter, varietals findes der kan være mere modstandsdygtige over for en bestemt sygdom eller svamp end en anden. Hvis du har et tilbagevendende problem med meldug i din værftet, bør du altid kigge efter planter med højere modstand. Dette vil ikke kun afskrækker meldug fra afsmag endnu en perfekt sund plante, det vil også afbryde spredning af svampen fra en del af gården til en anden. Med en lille bevidsthed og nogle gode forebyggelse praksis, bør du kunne med held styre tilstedeværelsen af meldug i din værftet.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com