Miljømæssige fordele ved grønne tage

March 24

Et grønt tag er en specialiseret tagsystem, der inkorporerer vegetation som en del af taget. Vegetationen kan være så simpelt som græs eller det kan være et fuldt udviklet område med blomster og andre funktioner. Vegetationen kan dække hele taget eller en del af taget. Der er mange miljømæssige fordele ved at bruge et grønt tag i stedet for en traditionel tag.

Reducere Storm vandafstrømning

Konventionelle tagene, har sammen med veje, parkeringspladser og andre uigennemtrængelige overflader, skabt en enorm negativ indvirkning på vores miljø. Disse overflader forhindre regnvand og smeltet sne fra naturligt at blive absorberet af jordens overflade. I stedet, dette vand sidder på overfladen af tagene og fortovet og afløb til storm kloaksystemer, som bærer det til floder, søer og andre forekomster af vand. Dette vand er forurenet med olie, opløsningsmidler, affald og andre forurenende stoffer, som det indsamler på vej der. En stor fordel af grønne tage er deres evne til at absorbere en del af at vand før det bidrager til storm vandafstrømning. Vegetation og tagsystem efterligner den naturlige proces af absorption og fordampning.

Forurening filtrering og Absorption

Grønne tage, ligesom naturlige vegetation, filtrere vand og luft af forurenende stoffer. Luftbårne giftstoffer, såsom kuldioxid, optages af vegetationen. Tungmetaller, der findes i regnvand er filtreret ud naturligt af vegetation, der forhindrer det i at blive distribueret til vandkilder.

Oprette Habitat

Et grønt tag kan bidrage til at genoprette nogle habitat som fugle, bier og sommerfugle har mistet på grund af byggeri. Ifølge den London økologi enhed, vil sommerfugle besøge haver op til 20 etager. Benyttes korrekt oprindelige vegetation, kan grønne tage give mikro-levesteder for arter tvunget ud af deres hjem.

Reducere varme-ø effekt

"Heat island effekten" forekommer i byer som følge af det bebyggede miljø. Bygninger og fortov fører til en unaturlig øget temperatur i området. Dette fører til problemer som øget energiforbrug, forringet vandkvalitet og heath spørgsmål blandt mennesker. Konventionelle tagene fungere som reflektorer og aflede varmen fra solen ud i det omkringliggende område, men grønne tage absorberer varmen ligesom naturlige vegetation ville.

Stabilisere temperatur

Et grønt tag reducerer behovet for at opvarme og afkøle en bygning. Dette tagsystem har en dramatisk forbedret termisk bestandighed sammenlignet med en konventionel tagsystem, som hjælper med at forhindre, at varmen bevæger sig gennem taget. Dette udmønter sig i penge og energibesparelser, fordi de indre temperatur er stabiliseret ved den grønne tag.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com