Min Gardenia blade visnende & dreje gul

August 22

Min Gardenia blade visnende & dreje gul

Gardenias ikke er let at vokse, fordi de kræver en masse vedligeholdelse og er udsat for flere insekter og sygdomme, men deres duftende hvide blomster og blanke, mørkegrønne blade gør dem et populært valg for mange sydlige haver. Gulfarvning bladene er imidlertid et fælles problem.

Whiteflies

Angreb af små insekter kaldet whiteflies kan forårsage gardenia blade bliver gule og dø. Både voksen og nymfe form af dette insektangreb blade ved fodring på sap. Grupper af whiteflies kan som regel findes på undersiden af bladene. Voksne har en hvid voksagtig, der dækker på deres vinger, som giver dem deres navn. Et lille antal whiteflies er ikke et problem, men når stort antal nymfer feed, bladene bliver gule, visner og slip fra anlægget. Insekticider er ineffektive mod dette skadedyr og kan gøre problemet værre, fordi de dræber nyttige insekter, der styrer whitefly populationer. Administrere whiteflies ved støvsugning voksne eller spuling ned din gardenia med en stærk spray af vand.

Fodring/vanding

Overwatering dit gardenias kan forårsage bladene bliver gule, som vil en mangel i én eller flere mikronæringsstoffer, især jern. PH-værdien af din jord bør være mellem 5,0 og 6.5 i rækkefølge for din gardenias effektivt absorbere mineraler. Hvis din gardenias lider af en mangel på jern, spray bladene med en flydende jern spray til at løse problemet. Hvis din gardenia blade er gult med grønne årer, angiver det, at anlægget modtager for meget kalk, der er sikkert i dit vand fra hanen. Brug destilleret vand og en syre gødning, der indeholder jern.

Nematoder

Nematoder er mikroskopiske rundorm, der lever af rødderne af gardenias og andre planter. Symptomer omfatter visnen, gulfarvning af blade og tab af blade. Rødderne bliver svækket og vende knudrede og hævede. Der er ingen måde at kemisk kontrol nematoder i hjemmet haven, men deres skader kan minimeres ved hjælp af gardenias podet på resistente rodstok. Tilføje liberale mængder af organisk materiale til jorden, fordi der vil tiltrække de naturlige fjender af nematoder til din have.

Andre

Gardenias har brug for fuld sol eller let skygge for at producere det maksimale antal af blomster. Bleg blade kan indikere, at din gardenias ikke er får nok lys. Dårlig dræning og lav jordbundens temperatur kan også forårsage bladene bliver gule. Gamle blade kan også gul før gardenias kaste dem. Denne forekomst er normale og kan ske i løbet af en sæson, men normalt sker i efteråret.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com