Min Jacaranda træ er syge og har sorte blade

March 14

Jacarandatræer er løvfældende træer med fernlike blade og lavender-blå blomster formet som trompeter. Selv om de ikke har nogen alvorlig sygdom eller insekt problemer, må bladlus undertiden fodre på dem. Den honningdug, som bladlus udskiller fremmer væksten af sodede mug, der kan slå jacaranda blade sorte.

Beskrivelse

Sodede forme er det navn, der er anvendt til flere svampe-arter, der vokser på honningdug, en klæbrig, sød væske, der udskilles af bladlus når de lever af blade. Selv om arterne af skimmel kan variere, forårsage alle arter et sodet sort eller grå coating at udvikle på bladene, og undertiden på kviste. Formen kan være fløjlsagtig eller sprøde. Formen kan undertiden være skrælles plante i en tynd plade.

Skader

Sodede forme er normalt et kosmetisk problem, da de ikke dræbe jacarandatræer og faktisk ikke inficere træerne selv. De vokser kun på overfladen af træer, ved hjælp af honningdug som en vækstmedium. De fleste planter kan tolerere små mængder af mug. Dog kan sodede forme pels bladene så tykt, at fotosyntesen kommer til at stå eller er stærkt reduceret. Dette stunts træets vækst. Derudover kan blade, der er dækket med sodede skimmel dør for tidligt og falder af træet. I svære tilfælde, kan sodede mug forlade jacarandatræer modtagelige for angreb fra andre sygdomme eller skadedyr. Nogle mennesker er allergiske over for disse forme, især dem fundet voksende i det østlige USA.

Kontrol

Kontrol sodede forme ved at kontrollere bladlus. Bladlus kan styres på flere måder, men hvis du bruger et gartneri olie til at styre dem, det vil også hjælpe med at fjerne sodede mug fra overfladen af bladene. Sodede skimmelsvamp kan fjernes fra plastik eller malede overflader ved at kombinere blegemiddel, trinatriumphosphat og pulveriserede husstand vaskemiddel. US Forest Service giver en opskrift på sin hjemmeside. Derudover kan du beskære mugne blade og kviste.

Klimaændringer

Sodede mug problemer er værre, når vejret er varmt og tørt, fordi varmt, tørt vejr fremmer bladlus befolkninger til at vokse. Derudover under tørke er der mindre regn til at vaske sodede mug og honningdug fra blade. På grund af ændringer i klimaet forventes sodede mug problemer at blive mere almindelige, ifølge Forest Service.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com