Min Jade plante har sorte pletter Under bladene & er faldende blade

August 10

Min Jade plante har sorte pletter Under bladene & er faldende blade

Jade planter (Crassula ovata) har rundede blade og hævede baser, der ligner træstammer som planter alder. Disse sukkulenter vokser udendørs i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9-11, men er normalt dyrkes som potteplanter. De kødfulde blade kan være kantet med rødt i nogle kultivarer. Jade planter er generelt nemme at passe, men lejlighedsvis lider skadedyr og sygdomme, der forårsager blade til at udvikle sorte pletter eller aflevere anlægget.

Leaf problemer

Leaf slippe er et tegn på stress i jade planter. En primære synderen i dobbelt problemet med blad spotting og efterfølgende blad tab er under-vanding. Selvom jades sukkulenter, de har brug for regelmæssig vand når de er aktivt voksende i foråret, sommeren og tidligt falde. Godt vandes planter har fast, trinde blade, mens tørstig jade bladene er lidt bløde og halte, når rørt. I løbet af vinteren, planter resten og du bør kun vand når indstøbning medium er tør at røre ved.

Pottemuld spørgsmål

Nogle gange, i jade anlægget aktiv vækstfase, planten kan synes uafladeligt tørstig, der kræver vand mere end en gang om dagen og viser plettede eller faldet blade. Jade skal sandsynligvis repotted. Vælg en pulje med afløbshuller, der er større end den originale beholder ved mindst 2 inches i diameter. Placer en 1-tommer lag af dræning materiale, som groft grus i bunden, tilføje et lag af pottemuld mix og centrere den jade rodklump i den nye container. Udfyld rundt sider med friske indstøbning blanding, stampemaskiner til fast det. Vand grundigt.

Andre spørgsmål

Hvis planten er pot-bundet og viser tegn på stress, men kan ikke være transplanteret til en større container, prøv beskæring rødder og krone. Start trimning de vigtigste grene af planten tilbage omkring en tredjedel, ved hjælp af skarpe neglesaks og desinficering vinger med sprit mellem nedskæringer. Forsigtigt fjerne planten fra beholderen og bruge en haven kniv til at trimme rodklump jævnt på alle sider, at gøre det omkring en tredjedel mindre. Vaske ud den originale beholder og repot de nyligt nedsatte jade plante, udfylde den tomme pot plads med friske potning mix.

Jade overvejelser

Når afhjælpning virkning af blad spotting og tab af rehydrating jade anlægget, ikke overdrive det. Jorden skal være fugtig, men ikke våd og planten må ikke sidde i en vand-fyldte tallerken. Jade planter udvikle root rot i alt for våd jord og stammerne og grene bliver blød og grødet, og planten vil sandsynligvis dø. Stiklinger fra jade planter, der har været beskåret kan indsættes i små potter indeholdende en lige blanding af fugtig pottemuld blanding og sand eller perlite. Sted i indirekte lys. Stiklingerne skal root let.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com