Min Orange træstamme er råd

February 8

Min Orange træstamme er råd

Stammen af en orange træ er dens rygraden og den vej, hvorigennem alle næring rejser. Så når stammen begynder at henfalde, værdsatte frugten af træet også lider og er bragt i fare. En potentielt dødbringende svamp er skyld når rot vises på en orange træstamme.

Mund Rot

Mund rot, så navngivet på grund af dets nærhed til "foden" af den orange træ på jorden, er et produkt af Phytophthora svampen. En jord-bårne sygdomme, Phytophthora mund rot kan forlænge opad til stammen eller nedad i root-systemet hvor det producerer root rot. På stammen af træet orange vise symptomer på mund rot først som vand-logget læsioner på barken i en serie af uregelmæssige pletter, som kan være ledsaget af en oser af sap.

Skader

Efterhånden som sygdommen skrider frem, orange træ bark begynder at tørre, knæk og slip væk, viser en syge, bejdset træ nedenunder. Arvæv kan dannes rundt om det syge område i et forsøg på at begrænse spredningen af svampen. På grund af skader på stammen er strømmen af vand og ernæring til baldakinen begrænset, producerer manglende vigor vækst i blade og frugter, dieback af kviste og tidlig bladtab. I særligt alvorlige tilfælde af mund rot, kan frugt også for tidligt falde.

Mund Rot forebyggelse

Phytophthora svamp indtaster normalt træet via sår i barken, så gartnere skal gå meget langt for at sikre, at de er tilbageholdende med at flytte rundt om træet. Mund rot infektioner indlede i perioder af fugtigt, regnfulde vejr og da stående vand omgiver træet eller oversvømmer jorden. Appelsintræer, der er plantet på senge, som er en smule hævet for at tilskynde vandafstrømning nyde en reduceret sandsynligheden for at være angrebet af mund rot.

Management

At fremme cirkulation af luft ved jordoverfladen hjælper med at tørre den nederste del af en orange træstamme og forebygge sygdommen. Barkflis bør aldrig blive stablet mod stammen som barkflis bevarer fugt og tilbyder en nem vej fra jord til træ for svampen. Enheder, der allerede er inficeret med mund rot kan behandles ved at skrabe væk af syge bark til at eksponere sundt træ, som bør følges af en applikation af kobber maling. Fungicider er også tilgængelige til at hjælpe med at forebygge og håndtere mund rot af en orange træ.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com