Min plante har visne: Kan jeg få det til at vende tilbage?

December 27

Min plante har visne: Kan jeg få det til at vende tilbage?

Selv den mest opmærksomme Gartneren kan overse nogle grundlæggende og måske bemærke nogle favorit planter begynder at visne. Visnen er tabet af figuren eller stivhed af blomst eller grønne dele af en plante. Det er normalt et tegn på et problem med hvordan anlægget er passes eller et signal om en skadelig betingelse. Du måske kunne få din udviser planter til at vende tilbage når du diagnosticere problemet.

Justere vanding

Du skal muligvis justere vanding dine planter, hvis de visnen. For meget vand eller for lidt vand kan både føre til visnen i mange planter. For meget vand vil holde plantens rødder våd for længere perioder og kan forårsage en tilstand kendt som root rot. Dette kunne føre til den udviser og eventuel død af anlægget. Berørte rødder bør fjernes ved at trække dem ud af jorden og identificere eventuelle sorte rødder. Klip dem ud og genbeplantning planten kan gemme anlægget. Genoptage korrekt vanding efter fjerner de dårlige rødder. Stueplanter behøver ikke så meget vand som udendørs planter. Vanding planter for lidt er lige så farligt at anlægget. De vil visne og til sidst dør når jorden bliver for tør til at opretholde planten. En yderst dehydrerede plante kan svare til at have sin hele rodklump nedsænket i en spand koldt vand, indtil ingen luft bobler anledning, mætte rødder og jord omkring dem. Hvis det lige begyndt at visne, simpelthen vand det dybt efter behov.

Justere sollys

Sollys er en nødvendighed for planter til at overleve, men for meget eller for lidt kan forårsage visnen i mange planter. Medmindre en plante er anbefalet for fuld sol hele dagen lang, give det en pause fra middagstid sollys. For meget sol for en lyssky plante og for lidt sol for en sol-elskende plante kan føre til udviser og forkert vækst. Blot flytte disse planter til et sted, hvor de får den rette mængde lys.

Ompotning

Hvis en plante bliver for stor for sine planter, kan rødder blive bundet inde i puljen. Hvis rødderne ikke kan udvikle sig normalt, kan resultatet blive en usund plante, der vil begynde at visne og kunne eventuelt dør. Ompotning hele anlægget i en ny plantageejer er den passende måde at håndtere denne situation, og planten bør reagere hurtigt.

Verticillium visnesyge

Svampesygdomme kan forårsage visnen. Dette er ofte forbundet med over vanding, som svampe har tendens til at sprede sig i fugtige forhold. Verticillium visnesyge er forårsaget af en svamp, der lever i jorden omkring dine planter og kan angreb understregede rodsystemer. Ifølge University of Illinois udvidelse påvirker denne svamp mere end 300 plantesorter. Hvis bladene begynder at visne og krølle eller bliver gule, er dette en mulig årsag. Misfarvning af afgrenet i en plante er også et tidligt symptom. Nogle planter inddrive på deres egen, men der er ingen kur for verticillium visnesyge.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com