Morgenfruer & insekt afskrækkende

July 28

Morgenfruer & insekt afskrækkende

Franske og afrikanske sort morgenfruer afskrække ikke insekter men gøre afskrække skadelige nematoder i jorden. Root-fodring nematoder er mikroskopiske rundorm, der skader planterødder, forårsager Visnesyge og død. Morgenfruer udstråler en kemisk forbindelse, der afviser skadelige nematodeprøveudtagning arter. Mange almindelige haveplanter er insekt afskrækkende og vigtige komponenter af følgesvend plantning systemer.

Følgesvend plantning

Økologisk havearbejde og følgesvend plantning er så gammel som landbruget selv. Landmænd opdaget gennem trial and error, anis og mange andre planter frastøde bladlus mens tiltrække aggressiv hvepse, som lever af bladlus. Alle stærkt duftende urter fungerer som insekt afskrækkende for blomster og grøntsager. Basilikum i tomat patch afskrækker hornworms. Dild afskrækker spider mider og tiltrækker gavnlige hoverflies og aggressiv hvepse. Hvidløg vokser under en fersken træ hjælper med at holde soegeren insekter væk.

Morgenfruer

Vokser en solid, forbedrer tætliggende gruppe af franske dværg morgenfruer i nematode-befængt jorden det inden for tre til fire måneder. Så pløje morgenfruer for grøngødning. De frigiver de kemiske sammensatte thiopene fra deres rødder, der frastøder smitsomme rundorme. De fleste nematodeprøveudtagning arter cyklus næringsstoffer, stimulere væksten af gavnlige bakterier og give en fødekilde for større jord bolig organismer. Morgenfrue er et godt afskrækkende for skadelige nematoder, men de tiltrækker også spider mider.

Andre insekter

Sort, brun, grøn, rød eller gul spider mider producere op til 16 generationer pr. sæson. De sutter klorofyl fra planter og skabe et fint, støvede web mellem bladene. Frøken bugs, mariehøns og grøn lacewings er naturlige rovdyr af spider mider. Planter, der afskrækker dem og tiltrække deres rovdyr omfatter elletræ og koriander. Katteurt, pennyroyal, pebermynte, salvie og mynte afskrække myrer. Løbebiller, pukkelhvaler flyver, praying mantis og spætter alle spiser myrer.

Fælde planter

Insekter foretrækker ofte fodring på visse typer af planter. Okra, bønner og solsikker fungere som trap planter til stank bugs, som suger saften ud af værdifulde vegetabilske afgrøder. Sted fælde planter i rækkerne af grøntsager eller på grænsen uden for haven. At tillade en collard blomst og gå til seed handlinger som en fælde anlæg til bladlus. Dild er en fælde anlæg til tomat orme. Ved hjælp af en række insekt-afskrækkende metoder, såsom følgesvend plantning, fælde plantning og tiltrække aggressiv insekter, sikrer en sund have.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com