Mug på citrontræer

October 31

Mug på citrontræer

Når du ved, hvordan man kan identificere lemon tree skimmel eller sodede mug, er det let at ordne med et par enkle og miljømæssigt sikker retsmidler.

Symptomer

Hvis blade og grene på en citron træ er plettet med kul-farvet mærker, dette er symptomatisk for en svamp kaldet sodede skimmel. En type af mug, der påvirker både indendørs og udendørs citrontræer, sodede mug kan ligne en aske skuffen blev tømt over anlægget.

Årsager

Skadedyr som bladlus, melhårede bugs, whiteflies og skala er de største syndere bag sodede skimmel. Disse insekter udskiller en klæbende stof kaldet honningdug, som tiltrækker de luftbårne sporer af sodede skimmel. For at afgøre, om fejlen forårsager sodede mug på lemon tree er en whitefly, ryste bladene fra citron træ. Hvis hvid-farvet bugs flyve ud fra under bladene, er skyldige whitefly. De andre syndere kan ses på toppen af bladene. Bladlus kan være forskellige farver, herunder gul, grøn, sort, brun eller rød, og er runde og lille i form. Kvindelige mealybugs er dækket af en bomuld-lignende voks, og mandlige mealybugs ligner myg. Hvidlige og dækket af en voksagtig stof, insekter kendt som skalaen er lille nok, at et forstørrelsesglas kan være nødvendigt at se dem.

Behandling

Den eneste måde at udrydde problemet med sodede skimmel er at dræbe bugs secernerende honningdug. Én metode er at tørre blade med en vaskeklud og 70% isopropylalkohol og derefter skylle bladene bagefter. Dette vil fjerne formen, men kræver yderligere pesticid behandling, såsom grøntsager og frugt pesticid til at dræbe insekter, når formen er fjernet. Den anden metode er at fjerne støber og dræbe bugs samtidigt ved at spraye træet med gartneri olie. Når olien er blevet sprøjtet på det berørte område, skal du vente 30 minutter og skyl derefter træet med en haveslange. Gartneri olie er ikke-giftige og kan købes i et havecenter.

Forebyggelse

For at forhindre skimmel breder sig til de andre planter i nærheden, karantæne citron træ og inspicere de andre planter for lignende tegn på sodede skimmel. Whitefly fælder, som er lavet af lyse gule bånd og tiltrække fluer, kan også blive hængt fra grenene til at forhindre fremtidige sodede skimmel angreb.

Advarsler

Citrus træer bliver behandlet for sodede skimmel sprøjtes aldrig med pesticider eller gartneri olie midt på dagen. Spray tidligt om morgenen, eftermiddagen eller om natten. Hvis vejret er overskyet eller overskyet, kan træet sprayes på ethvert tidspunkt af dagen. Derudover vil fungicid ikke behandle sodede skimmel, så det ikke kan anbefales til brug.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com