Mug på græskar vinstokke

May 23

Græskar er varm-sæson planter og er ofte rejst til efteråret dekorationer eller fødevarer. Med held at hæve græskar kan være svært, delvist, fordi de er modtagelige for en ødelæggende sygdom af vin afgrøder. Meldug ofte påvirker græskar og forårsager grimme skimmel til at udvikle sig på sine vinstokke og blade.

Identifikation

Meldug påvirker ofte græskar, agurker, squash, meloner og græskar. Sygdommen er forårsaget af meldug svampe. De mest almindelige meldug svampe af vin afgrøder er Sphaerotheca fuliginea og Erysiphe cichoracearum. Meldug svampe er vokser på levende planter, mest aktive, når temperaturerne er varme, nætterne er kølige og luftfugtigheden er høj. Selvom høj luftfugtighed er påkrævet for infektion, behøver meldug svampe ikke fri fugt på græskar vinstokke og blade til at spire, hvilket gør den forskellig fra andre typer af svampe. Græskar vokser i områder af tunge skygge er mere modtagelige for meldug, og plantning græskar for tæt sammen øger også risikoen for sygdom.

Effekter

Meldug forårsager en hvid belægning af pulverformige svamp til at vokse på blade, blomster og vinstokke af græskar. Som et resultat, kan bladene bliver gule og dø eller falde fra vin for tidligt, hvilket øger risikoen for solskoldning i græskar. Meldug også forårsager græskar til at modne for hurtigt og gør modning vanskelige. Græskar, der udvikler meldug ofte har brune stængler, og berørte græskar har en grimme udseende.

Kulturelle kontrol

Plante din græskar i veldrænet jord og undgå at placere dem i områder af tunge skygge. Skygge øger fugt og fremmer udvikling af meldug. Undgå vanding din græskar sent på dagen, da dette forårsager vinstokke og blade til at forblive vådt under de kølige aftentimer. Plante græskar, er resistente over for meldug svampe, nogle sorter er mere modstandsdygtige over for meldug end andre. Undgå anvendelse af gødning med et højt kvælstofindhold, da dette fremmer saftige nye vækst, som er en favorit væld af meldug svampe. Undgå plantning din græskar i et område, hvor meldug er til stede.

Kemisk kontrol

Mens kulturelle kontrolmetoder er vigtigt i forebyggelsen af meldug på græskar vinstokke, kan det ikke være nok til at forebygge sygdom. Alvorlige tilfælde af meldug kræver ofte kemiske bekæmpelsesmetoder. Svampemidler fås i havecentre. Anvende disse produkter i slutningen af juni, når meldug er aktiv. Genanvende fungicider for at holde sygdommen i skak i hele vækstsæsonen, hvis nødvendigt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com