Mug pletter på hortensia

January 1

Hortensiaer er kultiverede buske, der producerer storblomstrede i nuancer af pink, lilla, hvid og blå. Mens planterne er naturligt resistente over for mange skadedyr, kan mug være et problem. Planter inficeret med mug udvikle grimme pletter på blade og blomster. Vejrforhold og kulturelle praksisser kan fremme dens udbredelse.

Typer

Meldug inficerer bladene af hortensiaer, skæmmer deres overflader med en hvide, flagrende udseende. Sygdommen optræder første gang på den nedre overflade af blade. Det kan også forårsage skjolder af lilla og gule pletter på oversiden af bladene. Hvis sygdommen spredes, vil det i sidste ende stunt vækst af planten, forårsage misfarvede løv og dræbe unge stilke og stængler. Grå skimmel eller botrytis blight, er en anden type mold, der inficerer hortensiaer, især den store-blad sort. Det ser ud som uregelmæssige skjolder på knopper og blomster, der starter ud som rødbrun steder. Steder i sidste ende blive brune og blive dækket med fuzzy, grå skimmel. Berørte blomsterknopper dø.

Årsager

De reproduktive sporer af mug rejse af luftstrømme. Fugtighed, dårlig luftcirkulation, overwatering og manglende rum er alle syndere i udviklingen af mug pletter på hortensiaer. Det tager ikke lang tid for skimmel til at udvikle og det breder sig hurtigt hvis gartnere ikke handler hurtigt for at indeholde den. Grå skimmel kan vises inden for en dag regnfulde, fugtigt vejr.

Behandling

Fungicider bruges til at behandle mold på hortensiaer. Anvende fungicid med intervaller på etiketten. For meldug, kigge efter produkter, der indeholder azoxystrobin, fenarimol, parafinnic olie og thiophanat-methyl. For grå skimmel indeholder effektive produkter azoxystrobin, iprodion, mancozeb og thiophanat-methyl. Fungicid ingredienser varierer afhængig af statslig regulering.

Forebyggelse

Undersøg dine planter ofte, mindst ugentligt, for at lede efter tegn på skimmelsvamp. Holde områder omkring hortensia gratis af døde blade og snavs. Vær forsigtig ved omgangen med planter for at forhindre skader, som kan efterlade en indfaldsvej for sygdom. Sørg for der er tilstrækkelig plads mellem planter for luften til at cirkulere og vand fra regn eller vanding tørre. Kingsize planter, vand overhead eller ikke vand sent på dagen. Fjern inficerede blade ved det første tegn på infektion. Omhyggeligt undersøge enhver potteplanter og stiklinger før at indføre dem til din have. Desinficere formering områder med en overflade desinfektionsmiddel.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com