Når at afskære en solsikke stilk

March 15

Når at afskære en solsikke stilk

Bemærkelsesværdige for deres store radial blomster, solsikker er både markante tilføjelser til en buket og næringsrige snacks. De vokser fra en enkelt stilk, som kan tårn fra 5 til 12 fod høje. Afhængigt af hvordan du planlægger at bruge blomsten, ønsker du at skære stokken tidligt i blomstens blossom fase eller efter dens frø har haft tid til at modnes.

Tusind små blomster

Selv om en solsikke ligner en enkelt stor blossom, består solsikke hovedet af op til 2.000 mindre blomster, hver med potentiale til at producere en frø. Udseendet af sunflower ændres dramatisk som små sort-centreret blomsterne modnes til beige frø. Vær opmærksom på dette når du tid din skæring. Solsikke buketter har typisk de umodne blomster med sorte Centre. Hvis du planlægger at bruge sunflower dekorativt, høst det mens det er stadig ung. Hvis du vil frø, vente at høste indtil efter bestøvning og frø vækst.

Til dekoration

Det bedste tidspunkt at høste en solsikke stilk for en buket er når lederen har kun delvist hejst. Det ligner en motorhjelm cinched i hele ansigtet. Skær stokken på den længde, du vil præsentere det. Hvis du ønsker at sætte det på øjeblikkelig visning, fordybe det afhuggede hoved i vand. I de følgende dage unfurls blomsten gradvist. Resultatet er en ufrugtbar solsikke, der ikke er beskadigede af væksten i beige frø. Alternativt, tørre sunflower ved at hænge det op og ned i tørt, mørkt værelse. Tørrede solsikke hoveder varige og selv når høstet i midsommer, de vare indtil efteråret.

For frø

Hvis du er interesseret i frø, lad blomsten blomstrer på sin stilk og derefter tjek det regelmæssigt for at observere udviklingen af frøene. Da frøene modnes, kronblade omkring hovedet efterhånden visner og falder væk. Snart hele hovedet bliver brun og dips nedad. Dette er dit cue til at skære stokken og tage solsikke hovedet til forarbejdning. Du kan samle frø direkte fra stokken. Når hovedet er gyldent, er frøene klar til at falde ned. Du kan fjerne dem ved at børste dem med fingrene.

Tid af året

Afhængigt af klimaet i dit område og typen af solsikke du plantet, varierer det nøjagtige tidspunkt af året at høste. De tidligste bloomers folde i slutningen af foråret, mens den nyeste show deres farver i det tidlige efterår. Under de fleste forhold, solsikker blomstrer midt på sommeren. Hvis du plantning en ny sort, er den mest pålidelige måde at tid høsten at se blomsterne. De er store nok, at dette ikke bør være et problem, selv om stilken er 12 fod høje.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com