Når at beskære tilbage Rhododendron

April 16

Når at beskære tilbage Rhododendron

I et etableret garden, kan store træagtige buske som Rhododendron blive langbenet, misdannede og grimme i et par årtier. Forkert belysning eller manglende vedligeholdelse føre til nogle døde lemmer, dårlig blomstring og formindsket vigor. Heldigvis, rhodododendrons reagere godt og regrow pænt når alvorligt beskåret tilbage. Beskær så tidligt som i foråret som muligt at tillade beskæring sår til at helbrede, og planten til at vokse nogle og hærde, før vinteren sætter ind.

Beslutte, hvis foryngelse er berettiget

Selv i ideelle vækstbetingelser--en fugtig, humusrig, sure jord i dappled sollys - Rhododendron kan miste en attraktiv vækst vane eller undlader at producere antallet blomst spær du en gang været vidne til. Når nærlæsning af busk afslører lange, høje grene med få blade og vækst tips, rådnet kufferter og en skæv silhuet, kan en foryngelse beskæring være nødvendigt. Hvis det allerede er sommer eller falde, forsinke enhver beskæring indtil næste forår.

Beskæring tid

Det præcise tidspunkt at skære rhododendron busk i foråret er op til dig. Sentimental gartnere ønsker ikke at beskære for tidligt og ofre at se de sidste par blomster på busk på foråret. Hvis du skal se blomster, tilbageholde beskæring indtil umiddelbart efter blomsterne aftage. Hvis busken er så vansiret og skuffende, og du er ivrig efter at beskære alvorligt skære planten meget tidligt til midten af foråret når der er ingen mere sne og påskeliljer blomstrer--ca marts til midten af April i meget af tempererede Nordamerika. Døde grene kan fjernes enhver tid af året, men.

Sådan Beskær

Ved hjælp af en håndsakse på kviste eller grene mindre end 3/4 tommer i diameter, skære grene over hele busken. Skær grenen vinkelret på dens stilk, ikke i en vinkel. Du vil området mindste sår muligt når beskæring. Spore hovedgrenen kufferter ned mod jorden og søger et godt sted at beskære. Bruge en Beskæresave eller beskæring saw på kufferter større end 3/4 tommer i diameter. Skære stammerne lige over en lille blad klynge hvis nuværende eller ca 18 til 30 inches over jorden. Forskyde trunk højder, hvis det ønskes, da det giver mere lys til at nå de foryngende blad spirer.

Perspektiver på strategi

Der findes tre forskellige tankerækker på foryngelse beskæring på Rhododendron. Charles W.G. Smith forklarer i en artikel på webstedet Fine havearbejde, kan du reducere gren længder til en forskudt højde på 2 til 4 fod på én gang. Alternativt, du kan skære alle grene til stubs kun 6 inches høj. Ikke alle sorter og arter af Rhododendron forynge og overleve denne alvorlige anden metode. Endelig nogle gartnere ville skære tilbage halvdelen af grenene dette forår, og derefter skære de resterende halvdelen af gamle, langbenet stængler det følgende forår for at lette plantens foryngelse.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com