Når at lufte efter lægningen nye Sod?

May 12

Når at lufte efter lægningen nye Sod?

Nylagte spadestik kræver anderledes behandling end en etableret græsplæne. For eksempel, ny sod behov mere vand end almindelige plænen, og bør ikke gik på, indtil rødderne har etableret. Nylagte spadestik på topform behøver ikke udluftning til det første år eller deromkring. Lufte græsplænen dig selv ved at leje en perlator på et hjem center, eller leje et selskab til at lufte for dig på en nominel gebyr.

Formål

Gartnere lufte deres græsplæne til at mindske jordpakning, indføre bedre luftcirkulation i jorden og øge dræning. Beluftere anvendes primært på græs med tung trafik, eller når der er en tyk thatch oprustning. Mens de fleste beluftere trække et stik med jord, stikke omkring 1/2 til 3/4 tommer i diameter og mellem 1 og 6 inches lang, andre billigere beluftere bare huller i jorden uden at fjerne stikket.

Fakta

Nylagte spadestik er delikat, indtil rødderne fra sod vokse fast i jorden. Da selv gå på nyligt lagt kan sod rive nye rodvækst, undgå beluftning græsplænen, før rødderne har etableret. Afhængigt af typen af sod, du har købt, og din lokale vejrforhold, sod kan tage fire til seks uger til at etablere. Check for passende rodvækst af forsigtigt tugging på et hjørne stykke af sod; Hvis det kommer op rødderne har ikke etableret, sod forbliver på plads der er tilstrækkelig rodvækst. Inspicere et par andre steder på græsplænen i den samme måde for at sikre konsekvent etablering.

Bestemmelse

Da nylagte spadestik ikke har en masse trafik og ikke har en thatch bygge, bør ikke skal du lufte område indtil efter det første år, bemærker Virginia kooperative forlængelse. Afgøre, om du skal lufte ved at fjerne en firkantet fod på græsplænen i en inconspicuous område, gå ned på mindst 6 inches. Hvis rødderne går ned kun 1-2 inches, bør du lufte for at tilskynde dybere rodvækst.

Timing

De fleste plæner behøver beluftning kun en gang om året. Lufte cool-sæson græsser såsom Svingel, når græsset kommer ud af sommeren vækstdvale. Lufte varm-sæson græsser såsom Bermuda græs på deres højsæsonen vækst foreslår Virginia Cooperative forlængelse.

Overvejelser

For at sikre din nye sod etablerer godt med jorden, indtil top 4 til 6 inches og integrere en gødning før om sod. Ikke kun tilling jord bryder op hårde klumper, men det ilter området.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com