Når at plante frø i Massachusetts?

October 4

Plantning en have bringer med det masser af muligheder. Gartnere drøm bountiful haver fyldt med friske grøntsager, farverige frugter og smukke blomster. En masse arbejde, men går til havearbejde, og det hele begynder med beplantning. Når du lægger dine frø eller planter i jorden spiller en central rolle i, hvor godt dine afgrøder gør. For at opnå maksimale potentiale, du skal plante dine afgrøder på de udpegede gange, og det betyder, at gøre dit hjemmearbejde lang før du gør dit grave.

Frost

Frost skader eller dræber mange varmt vejr årlige planter. Derfor skal du undgå det hvis du ønsker at opnå succes med visse afgrøder. Det vigtigste skridt er at sikre, at varmt vejr frugt- og grøntsagskulturer gå i jorden efter den sidste frost i foråret og er klar til høst før den første efterår frost.

De gennemsnitlige første og sidste frost datoer i Massachusetts varierer med så meget som 36 dage. Ifølge National Climatic Data Center opstår den sidste forår frost for Springfield normalt på eller omkring April 29. I Greenfield forekommer den sidste frost normalt i eller omkring maj 26. Den første efterår frost i Massachusetts forekommer normalt i slutningen af September, men det sker nogle gange ikke indtil langt ind i oktober. Området giver for en vækstsæson, der er 120 til 180 dage lange.

Havearbejde eksperter har tilladt for denne variation i datoen for den første og sen frost ved at opdele områder i hårdførhed zoner, som er baseret på temperatur oplysninger. USA har 11 hårdførhed zoner. Massachusetts har seks forskellige hårdførhed zoner spænder fra den koldeste, Zone 4, til den varmeste, Zone 7. Den østlige halvdel af staten, navnlig de kystnære områder, er den varmeste. Således er begyndelsen plantning datoer en uge eller to tidligere i denne del af staten.

En hjemmeside, Skippys køkkenhave, byder på en grøntsag plantning kalender. Sig tillader jer hen til inddata den sandsynlige dato for den sidste frost i dit område. Så det bruger disse oplysninger til at angive, hvornår du skal begynde plantning forskellige afgrøder, herunder nogle, der er sået indendørs så tidligt som i februar og marts.

Foråret plantning

I de fleste dele af Massachusetts anses Memorial Day for starten af plantning sæson til årlige blomster og summer grøntsager. Nogle grøntsager, men foretrækker at gøre det meste af deres voksende før sommervarmen kommer på. Disse cool sæson afgrøder omfatter ærter, løg, gulerødder, broccoli, spinat, rødbeder, salat, kål, blomkål og majroer. Plant dem først. Frost gør kun lidt skade disse afgrøder. De er lidt frost-tolerant. Dette gælder især for gulerødder og løg, der vokser under jorden.

Som en generel regel, plantning datoer i det nordøstlige USA start i April, når roer, gulerødder, salat, løg, spinat og ærter er plantet. Vær opmærksom på at tomater og peberfrugter er ofte startede indendørs i marts og April og kan transplanteres udendørs i maj og juni.

Sommeren og efteråret plantning

Planter, der er mere modtagelige over for virkningerne af frost skal vente til efter den sidste frost. Vente, indtil Memorial Day weekend generelt forsikrer lille chance for skade fra frost, men plantning datoer så tidligt som i midten af maj kan arbejde godt i nogle områder af staten. Afgrøder til at plante på nuværende tidspunkt omfatter tomater, peberfrugter og agurker, auberginer, meloner, sukkermajs, bønner, græskar og søde kartofler. Nogle urter som basilikum, skal også være plantet i sommermånederne.

Mens de fleste af havearbejde i Massachusetts opstår i løbet af foråret og sommeren måneder, kan et par afgrøder plantes i efteråret. Det er afgrøder, der er mindst berørt af frost og har en kort vækstsæson. Sådanne afgrøder omfatter rødbeder, salat, rosenkål, kål, broccoli, grønkål, gulerødder og spinat.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com