Når du høst artiskok?

October 27

Når du høst artiskok?

Artiskokker (Cynara scolymus), en type af tidsel, producere spiselige blomsterknopper på top 3-6 fod høje stængler. Disse flerårige grønsager, som vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 til 9, kan producere op til 15 år ved korrekt pleje for, selv om de er mest produktive for kun tre eller fire år. Høst på det rigtige tidspunkt øges plante produktivitet og kan resultere i en anden flush af knopper.

Produktionsperioden

Artiskokker blomstrer normalt ikke det første år efter plantning, så de ikke er høstet indtil det andet år. Dette giver staude vegetabilske tid at etablere et sundt rodsystem i haven, så det kan forblive produktive for mange år. Høsten begynder normalt i midsommer i starten af blomstrende, selv i køligere områder, blomstringen ikke kan forekomme indtil slutningen af sommeren. En anden produktionsperioden kan forekomme i efteråret i områder med ingen falder frost, hvis knopperne er alle høstet i løbet af sommeren og intet er overladt til at blomstre.

Tegn på modenhed

Hver artiskok bud består af lag af grønne dækblade, ligner kronblade. Modne knopper er normalt svarer i størrelse til en apple eller tennis bold. Dækbladene begynde at sprede som bud tilgange udløb. Høste disse knopper som dækblad tips løsne og begynde at løfte fra opløbet, men før de åbner helt og blomst. Kontrollere artiskokker dagligt efter knopper begynder at danne og høste dem straks, når de når den ønskede udviklingstrin.

Høst metode

Ordentlig skæring resulterer i bedre opbevaring for artiskok bud og skade ikke plante, så den forbliver sundt og produktivt. Når fødslen er fuldt dannet, men før den åbner, skæres stilken under opløbet med en skarp, ren kniv. Efterlad 2 til 3 inches af stænglen knyttet til artiskok bud, når skære det. Artiskok planten stadig kræver regelmæssig vanding af 1 tommer vand hver uge, så det kan fortsætte med at vokse og måske producerer en anden afgrøde. Skære hele anlægget til jorden efter høst, når det begynder at dø tilbage naturligt i efteråret.

Opbevaring og anvendelse

Artiskok knopper, når korrekt høstet på det rigtige tidspunkt, gemme op til en uge i køleskabet. Placere dem i en perforeret plast producere taske og holde dem i vegetabilske skuffen i køleskabet hjælper dem med at opretholde kvaliteten. Kun artiskokhjerter, eller kødfulde midt i opløbet, fryse godt. Når du bruger en artiskok, fjerne den fibrøse blomstrende del fra centrum. Den fibrøse del er omgivet af hjertet, den primære spiselige del af opløbet. Den kødfulde afdeling nær bunden af de ydre dækblade er også spiselige.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com