Nasturtium blade typer

March 7

Nasturtium blade typer

Nasturtiums er årlige planter kendt for deres lyse rød, orange eller gule blomster. Bladene er attraktive i deres egen ret, og bære lidt lighed med de fleste haveplanter. Nasturtiums tåle varmen, dårlig jordbund og tørke. De trives i let fugtig jord og fuld sol. Tilføje pebret blomster og blade til salater for en frisk smag og udseende.

Vækst

Nasturtiums er let sået fra frø direkte i de have to uger før den sidste frost. Starter dem indendørs fire uger før den sidste frost, eller købe transplantationer for tidligere blomstrer. De nye blade frem i syv til 14 dage, alt efter vækstbetingelser. De første blade er aflange ellipser ca 1/2 tommer i længden. Planten snart udvikler rigtige blade og derefter blomster otte uger efter plantning.

Identifikation

Nasturtium blade har en afrundet form, med fremtrædende vener. Stokken er knyttet til midten af bladet. Nasturtiums kan danne på vinstokke, afhængigt af sorten, eller korte stilke. Bladene er lysegrønt eller brogede grøn og creme, og har et unikt udseende, som gør planten attraktive selv når ikke i flor. Nasturtium bladene varierer i størrelse fra 1 tomme over til 4 inches tværs, afhængigt af alder af bladet og plantesort.

Bruger

Nasturtiums er indfødte til Amerika og blev indført til Europa af tidlige opdagelsesrejsende. Nasturtiums blev oprindeligt brugt som en spiselig afgrøde. Deres blade og blomster har en pebret smag, der ligner brøndkarse. I dag bruges nasturtiums primært som landskabsarkitektoniske planter. Deres lyse blomstrer og usædvanlig blade tilføje interesse for beholdere eller blomsterbede.

Overvejelser

Når de får for meget vand eller gødning, producere planterne overdreven blade og nogle blomster. Disse betingelser kan også bidrage til svampesygdomme. Syge nasturtium blade kan blive plettet eller gul. For at holde nasturtium blade sund, plante nasturtiums så luften cirkulerer frit. Fjerne alle syge plantemateriale og holde jorden lidt fugtig.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com