Native køkkenhaver i Minnesota

May 30

Native køkkenhaver i Minnesota

Før Minnesota territoriet blev en stat, levede indfødte samfund områdets indfødte grøntsager. Disse grøntsager stadig vokser vildt i hele landet. Native køkkenhaver i Minnesota behøver ikke kun lidt vedligeholdelse, de vil også tilslutte boligejere til det lokale landskab. Voksende og spise indfødte grøntsager kan blive en central del af Minnesota beboernes fokus på sundheden hos deres lokale økologi.

Vilde ris

Minnesota wild rice--Zizania aquatica--har nogen relation til det korn, som det hedder. En oprejst akvatiske græs, der er høstet hvert fald af indfødte Minnesota beboere i tusinder af år, vilde ris kan vokse op til 10 fod høje. Det bærer flade grønne blade med lilla markeringer, der kan vokse op til 3 fødder. Det trives i stillestående vand og kan høstes efter 4 1/2 måneder af sommeren vækst. Kogt fisk og majs er vilde ris en central ingrediens i den traditionelle indianske fad tassimanonny.

Pastinak

Særlig udbredt i den sydøstlige del af staten, pastinak--Pastenica sativa--er vintergrøntsager, der fuldt ud at udvikler med nær-frysning temperaturer til to til fire uger. Den spiselige rod i pastinak kan vokse op til 12 inches længe i jorden; men juice, blade og stængler kan producere i løbet af sommeren kan forårsage et udslæt, når de udsættes for at huden. Pastinak planten vokser så hurtigt og bredt i nogle områder af staten, er det betragtes som en ukrudtsplante.

Burre

En mindre kendt pælerod, der er ofte inkluderet i japanske retter, burre - Arctium minus--vokse nedenunder grønne grønne planter, der kan vokse op til 6 1/2 fod høje. Kødet af burre rod er brun; men rod inde når skrællet er en cremet hvid. Jo længere er inde udsat for luft efter at være skrællet eller cut, den mere brun, vil det blive. Roden kan tilberedes som enhver anden rodfrugt. Stilke, der forbinder taproots at bladene kan skrællet og kogt ligesom kartofler. Leafstalks kan føjes til gryderetter som selleri.

Træ brændenælde

En anden usandsynlig haven vegetabilsk er den træ brændenælde--Laportea Canadensis--der vokser hele Minnesota som en wildflower. Den træ brændenælde kan vokse så højt som 40 inches. De mandlige og kvindelige træ nælderne blomstrer forskelligt. Kvinder producerer fire grønne blomstrer med betræk, der mere ligner små krøllede blade. Hannerne producere lille hvid til grøn blomster med fem kronblade. Begge har hvide hår, der vokser fra stilke, sting ved berøring. Madlavning blade og stilke af de træ brændenælde gør det træ brændenælde spiselige.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com