Naturligt middel mod dunede meldug for planter

April 15

Beskyttelse af planter mod sygdom er blandt de vigtigste opgaver for enhver vellykket gartner. Sygdomme, der inficerer planterne kan variere fra den harmløs til kosmetisk skadeligt for de alvorlige, i nogle tilfælde endda resulterer i plante død. Dunede meldug, for eksempel, er en almindelig plante sygdom kan forårsage omfattende skader til en bred vifte af værtsplanter. Persistens af denne sygdom har ført til udviklingen af talrige kontrolmetoder--nogle syntetiske og kemisk baserede, andre naturlige og økologiske. Lære om effektiviteten af disse metoder på forhånd er nøglen til at kontrollere dunede meldug på dine planter.

Dunede meldug

Dunede meldug beskriver en hel kategori af plantesygdomme, symptomer som omfatter blad spotting, blysenes (blad misfarvning, undertiden forekommer langs ribber) og forvrængninger (formindsket ny vækst, misdannet blade og frugter, hæmmet plante størrelse og lignende). Dunede meldug er ikke at forveksle med meldug, en lignende sygdom, der opstår under sin egen unikke miljøforhold og har sit eget sæt af symptomer.

Forebyggende metoder

Forebyggende foranstaltninger til at kontrollere dunede meldug er ikke eneste naturlige karakter men er ofte den mest effektive af alle metoder til rådighed for hjemmet gartner. Mange sorter af modtagelige værtsplanter er blevet udviklet for deres modstand mod dunede græsser, så shoppe rundt for disse kultivarer og plante dem i stedet for mere modtagelige sorter. Luftfugtighed spiller en stor rolle i udviklingen af dunede meldug, så for drivhusgasser anlæg, holde fugt inde i drivhuset under 85 procent. For udendørs planter, nøje overvåge planter til symptomer, når de udsættes for 85 procent fugt eller højere. Leaf fugtighed er også en stor bidragyder til dunede meldug infektion, så altid beskære modtagelige værtsplanter for at øge luftcirkulation og fremskynde blad-tørring tid efter vanding.

Fysisk sygdom behandlinger

Hvis et anlæg er allerede blevet smittet med dunede meldug, er naturlige metoder mere begrænset. Altid beskære inficerede planter, når symptomerne først vises som sporer af kausale svampen kan let spredes i hele anlægget eller til nærliggende planter. Hvis du vandplanter sent på dagen, eller hvis du vand dem ovenfra, justere vanding praksis når symptomer vises. Vanding i eftermiddag når solen har mere tid til at tørre blade eller vanding af iblødsætning jord nedenunder den inficerede anlæg kan hjælpe med at forhindre sygdommen spreder sig til resten af planten. Hvis en infektion har overtaget de fleste eller alle af en vært plante, vil det som regel brug at blive gravet op og fjernet, før det kan inficere i nærheden planter.

Andre overvejelser

Ønsket om at bruge strengt naturlige metoder er forståelige, men hvis dunede meldug er et fælles problem i dit område, vil du højst sandsynligt kræve anvendelse af en kemisk fungicid at opnå total kontrol af sygdommen. Kemikalier anbefales til dunede meldug kontrol omfatter strobililurins (azoxystrobin, trifloxystrobin, pyraclostrobin,kresoxim,-methyl), pyraclostrobin + boscalid, cyazofamid, fenamidon, dimethomorph, fosetyl-al og mange andre. Det er kritisk vigtigt at vælge en fungicid kemikalie, der er sikker til brug på de specifikke plantearter, der angribes. Følg altid fabrikantens ansøgning instruktioner præcis.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com