Nematoder & isopoder

March 6

Nematoder & isopoder

Nematoder og isopoder findes forskellige arter af dyr, der tilhører forskellige phylums. Nematoder tilhører phylum Nemata og isopoder tilhører phylum leddyr. Nematologi Department of Nebraska Universitet på Lincoln rapporterer, at nematoder er den mest talrige flercellede dyr på jorden. Isopoder er også talrige, men i modsætning til jorden-bolig nematode, arter af disse skabninger kan også være marine eller ferskvand typer.

Ødelægge beskrivelse

Nematoder er en tube i et rør. Deres længde varierer fra.3 mm til 8 meter. Selve ormen består af en fordøjelseskanalen, strækker sig fra munden til anus. Selvom de har fordøjelsessystemet, nervøs, ekskretionsorganerne og reproduktive systemer, har de ikke en separat kredsløbssygdomme eller åndedrætsorganerne.

Beskrivelse

I modsætning til slanger fyrretræsnematoden har tanglus en aflang, flad, hvælvede krop med ryg er omfattet af en række plader ligner rustninger. Midsection har syv plader og maven har seks. Disse fejl har normalt seks par lemmer, selv om antallet kan varierer fra to til otte.

Levesteder og kost

Nematoder er jord-boligen skabninger. En håndfuld jord indeholder tusindvis af nematoder. Nematoder er ofte fritlevende, spise bakterier, svampe og andre nematoder. Men nogle nematoder overleve ved at blive parasitter af planter eller andre insekter. Isopoder er altædende eller skyllevæsker. De plejer at spise døde eller rådnende dyr og planter. Ligesom nematode, kan nogle isopoder være parasitære. Isopoder ånde med gæller, så de lever i vand eller på landjorden i områder høj luftfugtighed.

Interessant faktum

Den største kendte tanglus er en tanglus kaldet Bathynomus giganteus, en marine arter af det Caribiske Hav. Den kan vokse op til 14 inches. I modsætning hertil er var den største kendte nematode en Placentonema gigantisma. Det blev opdaget i moderkagen af en kaskelot i 1951 og blev otte meter lang.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com