Nematoder og rundorm

November 7

Nematoder og rundorm

Nematoder og rundorme er simpel farveløs, unsegmented orme. Tusindvis af nematoder og rundorme lever i en håndfuld jord. Ifølge webstedet Nebraska Universitet er nematoder de mest talrige flercellede dyr på jorden.

Fakta

I havearbejde, kan nematoder være skadelig eller gavnlig. Nogle nematoder er anlæg parasitter, der lever på planternes rødder. Andre betragtes som gavnlig nematoder og hjælpe med at nedbryde organisk materiale og kontrol skadedyr.

Parasitære rundorm

Parasitære rundorme er nematoder, der kan forårsage sygdom i pattedyr, herunder mennesker. Æg og larver lever i jorden og komme ind i kroppen, når en person overfører dem fra hånd til mund. Rundorm kan også komme ind i kroppen gennem huden. Symptomer af spolorm infektion omfatter kvalme, mavesmerter, diarré, åndenød og hoste.

Overvejelser

Selv om nogle typer af nematoder forårsage sygdom, er andre meget nyttig. Insekt parasitiske nematoder er rundorm, der bruges til at styre skadedyr. Denne type af rundorm dræber insekter men er uskadelig for andre organismer, ifølge Colorado State University udvidelses hjemmeside.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com