Ninebark sorter

December 30

Ninebarks (hoved opulifolius) er løvfældende buske svarende til spireas, men med mørke rødbrune eller gyldne gule blade. Hjemmehørende i Nordamerika, de vokser i solen eller delvis skygge, er tørke-tolerante og sygdomsresistente, tolerere en bred vifte af jord og er hårdfør til minus 25 grader Fahrenheit. De nå omkring 10 fod høj med en overordnede form og tilbyde fire sæsoner af interesse: blomster i foråret, farvede blade i sommer, efterår farve og eksfolierende bark i vinter. Bark, som skaller i lodret strimler, er, hvordan de fik deres navn--tilsyneladende at have ni lag af bark.

Diablo

Diablo, en række med mørk rødbrune-mahogni blade og Rosa-hvide blomster, blev opdaget som en sport på en tysk børnehave i 1968. Ved Introduktion til detail blev det straks populær for sin farverige blade og lange, magnetisek Stokke oversået med blomster. Diablo får sit navn fra sin nær-sort løv. Det er en hurtig producenten og viser sin bedste farve i fuld sol.

Sommer vin

Sommer vin er en krydsning mellem Diablo og dværg ninebark P. monogynus "Nanus." Det har en mere kompakt vane end Diablo og bladene er mere rødmede med Bordeaux og lilla toner. Bladene er dybt skåret end Diablos og anlægget har en mere yndefuld udseende. Rosa-hvide blomster vises i midsommer langs de overordnede grene. Det gør godt i containere.

Coppertina

Coppertina er en krydsning mellem Diablo og Darts guld ninebark. Dens foråret blade er orange-kobber med Bourgogne kanter; Det synes at gløde blandt de grønne nuancer af tidlige forår. Den vokser til omkring 8 fod høj med en mere opretstående vane. Coppertinas blade og blomster fade til rødlig Bourgogne som sæsonen skrider frem, og dens frøkapsler igen lyse rødt i efteråret. For bedste farve, vokse det i fuld sol.

Dart's guld

Foråret blade af Darts guld er lyse golden-gul, der svinder for at lime grøn i sommeren. Det har, at magnetisek grene, store blade og når 10 fod høje. Blomsterne er hvide med pink højdepunkter og efterfølges af røde bælg i efteråret. Plante Dart guld hvor det vil få fuld morgensolen men beskyttelse fra varme eftermiddagssolen. Luteus var den første golden ninebark men er blevet fortrængt af Darts guld. Nugget er en form for Darts guld med mindre blade.

Nanus

En dværg ninebark, P. opulifolius "Nanus" vokser til 5 fod høje. Det har et tæt, busket vane, magnetisek stokke, mørke grønne blade og bruges oftest som en foundation plante eller hække. Sin forårsblomster er hvide, efterfulgt af røde seedpods.

Andre sorter

For nylig indeholde indført sorter lille djævel, en krydsning mellem Diablo og Nanus. Det vokser til 4 fod høj og bred og har mindre Bourgogne blade på røde stilke. Center glød, hvis nye blade emerge gylden med en Bourgogne kant, blev udviklet af Bailey Planteskoler i Minnesota. Dens efterår farve er en lys scarlet.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com