Nye haven Tips

February 20

Nye haven Tips

Kigge på en nabos blomstrende haven kan være skræmmende for nye gartnere, der måske tror, ligegyldigt hvor hårdt de arbejder, de vil aldrig have grøn tommelfinger nødvendig for at producere smukke frugter, grøntsager og blomster. Lad intimidering står i vejen selv, som et par tips og tricks kan hjælpe håbefulde gartnere få en god start og skabe en smuk, sund høst af deres egne.

Brug kaffegrums som gødning

Planter har brug for ofte en ekstra dosis af næringsstoffer i form af gødning, men nogle gartnere skal sprøjte ned deres afgrøder med kemikalier. Brugte kaffegrums kan gøre en fremragende, naturlige erstatning for kommercielt fremstillet gødning og er ofte tilgængelige gratis. Højt kvælstofindhold, kaffegrums kan nedpløjes i jorden eller pakket rundt i bunden af planter som roser og tomater til at give dem næringsstoffer samtidig også tiltrækker nyttige regnorme til jorden og frastødende skadedyr som sneglene.

Overveje tidligere

Når plantning en ny sort af grøntsager, frugt eller blomster, overveje noget, der voksede i jorden før. Nogle planter kan efterlade en arv i den jord, der kan blive syg og dræbe nye afgrøder, så gøre lidt forskning for at sikre, at jorden er ideel før plantning frø. Eksempelvis hedder have handling det, at du ikke bør dyrke jordbær i jord, der når indeholdt kartofler, peber, aubergine eller tomater fordi disse planter kan efterlade verticillium visnesyge, som kan dræbe ømme unge bær.

Prøv følgesvend plantning

Selv om det kan synes logisk at dyrke blomster på ét sted og grøntsager i en anden, kan lidt blande og matche have fordele. For eksempel, deponere bønner kvælstof i jorden, hvor de vokser, hvilket gør den ideel til grøntsager som rødbeder, agurker og selleri, som kræver næringsstof til at trives. Kløver kan plantes i nærheden af æbletræer og kål til at frastøde bladlus ifølge Golden Harvest Organics, og mynte vil også gøre det samme.

Kompost

Mange ting, der ender i skraldespand, fra æggeskaller til banan skræl, kan påtage sig et nyt liv i haven via kompostering. Gartnere kan kompost deres egen organisk materiale i stedet for at smide det væk, at skabe en naturlig gødning høj i elementer som kulstof og kvælstof. Denne sag kan være dyrket i jorden, hvilket gør det rige og frugtbare for planter uden brug af kemiske tilsætningsstoffer.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com