Nye middel mod krybende Charlie

April 5

Fra er så tidligt som i det første århundrede, Krybende charlie blevet betragtet som en spiselig plante med flere medicinske kvaliteter. Det har en grim tendens til at overtage haver, græsplæner og blomsterbede. Det kan være en af de vanskeligste planter til at slippe af med, når det har fuldt ud taget fat. Disse er nogle strategier for at slippe af med krybende charlie.

Dethatch og Reseed

En af bedste retsmidler, hvis også en af de mere arbejdskrævende, er at bruge en de-thatching rake til at trække hovedparten af creeping charlie. Nogle græs forventes at komme så godt, men raken vil gøre et bedre job på trække krybende charlie, end det vil græsset. Næste, reseed de stråtækte området, normalt med en skygge-venlige blanding af græsfrø. Fugtige, skyggefulde områder er mest tilbøjelige til at lide fra krybende charlie problemer. Arbejdet gøres bedst i sensommeren eller tidlige efterår, lige når temperaturen begynder at falde.

Andre mekaniske løsninger

Hvis fanget tidligt nok, kan krybende charlie undertiden styres ved blot at trække det. Imidlertid intet mindre end ordentlig græsplæne vil pleje holde denne haven pest, og andre irriterende ukrudt væk til gode. For at sikre, at din plæne er på sit bedste sundhed, Husk at korrekt at klippe, vand og befrugte regelmæssigt. En sundere græsplæne vil føre til en tykkere græs, som ender med kvælning ud ukrudt frem for anden vej rundt.

Borax ikke længere anbefales

Boraxs navnebror ingrediens, Boron, har været kendt for at have en toksisk virkning på krybende charlie. Det var før undersøgelser udført på University of Wisconsin og Iowa State University konkluderede, at Borax var meget farligt at anvende. Det er ikke længere rost som den store økologiske måde at dræbe krybende charlie, som det var engang fordi hver jord boron indhold er forskellige og det er meget vanskeligt at vide den korrekte mængde til at bruge.

Andre kemiske løsninger

Herbicider til at lede efter bør indeholde dicamba, triclopyr, MCPP eller 2, 4-D som aktive ingredienser. Spray med forsigtighed selv: disse herbicider kan skade andre planteliv. For at minimere virkninger på andre planter, spray i efteråret når krybende charlie går hvilende i stedet for foråret.

Hvis det Bests du

Krybende charlie kan være en smerte at slippe af med. Hvis det tager over et areal på din plæne, kan det være fornuftigt at starte forfra helt ved enten stripning sod eller ved at anvende en ikke-selektiv herbicid (såsom Roundup). Bagefter, kan du reseed.

Hvis krybende charlie har invaderet en have eller flower bed område, overveje at trække eller dræbe den og dækker området med en anden bunddække plante eller barkflis.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com