Økologisk eller ikke-økologisk gødning vokse planter bedre?

January 20

Økologisk eller ikke-økologisk gødning vokse planter bedre?

Økologisk og ikke-økologisk gødning levere lignende plantenæringsstoffer for plantevækst. Forskellen ligger i mængden og hastigheden af frigivelsen af plantenæringsstoffer pr. enhed af gødning anvendes. Ikke-økologisk gødning levere større mængder af næringsstoffer i et hurtigere tempo end organiske gødningsstoffer.

Ikke-økologiske gødningsstoffer

Ikke-økologisk gødning er fremstillet ved hjælp af høj energi inputs derfor kaldes "kommercielle gødning." De er koncentreret og hurtig virkende. Eksempler kan nævnes urinstof, ammonium fosfat og kalium klorid gødning. Når den anvendes, frigiver de plantenæringsstoffer i større mængder. Hvis ansøgningen timingen ikke er sammenfaldende med voldsom plantevækst, nogle næringsstoffer få udvaskes til grundvandet og kan forårsage skader på miljøet.

Organisk gødning

Alle former for organisk gødning, granuleret og eller flydende stammer fra levende materiale og nedbrydes i kvalitet og kvantitet med tiden. Eksempler kan nævnes blod måltid, fiskemel og tang. De indeholder lavere mængder af plantenæringsstoffer og frigive disse langsomt over tid for plantevækst.

Den nederste linje

Sundere planter kræver et afbalanceret udbud af alle plantenæringsstoffer. Da planter optager kun visse formuleringer af næringsstoffer, betyder det ikke noget om du bruger en økologisk eller ikke-økologiske kilde af gødning. Uanset hvilken kilde bruges har til at levere den rigtige mængde af næringsstoffer og ansøgning timet til at falde sammen med plante behov og vækst.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com