Økologisk kompostering

February 18

Økologisk kompostering

Økologisk kompostering er den proces, hvorved gødning er lavet ved hjælp af intet andet end naturlige ingredienser. Mens kompostering foregår i naturen til en vis grad, er sande kompostering opnået ved at kombinere de rigtige materialer med ilt og fugt og ved at manipulere dem indtil de nedbrydes. I det væsentlige økologiske kompostering genbrug på sit fineste og mest grundlæggende, som det blot returnerer til jorden disse ingredienser, der blev taget fra den.

Hvad "Økologisk" betyder

Ordet "økologisk" er ofte fejlfortolket som blot betyder "noget, der kommer fra naturens." Mens det er delvist sandt, er der mere til det. Merriam-Webster ordbog hedder det at "økologisk" kan betyde noget, der er en del af en større helhed, noget der udelukkende fra levende ting, eller et stof, der indeholder en betydelig grad af kulstof. Bruges i forbindelse med økologisk kompostering, ville alle de ovennævnte definitioner af gælde, hvad går ind i organisk kompost faktisk bliver af en større helhed, alle dets komponenter er fremstillet af andre levende organismer, og komponenterne, der bør ideelt set indeholde store mængder af kulstof.

Processen

Det grundlæggende mål med montering organiske komponenter sammen til kompostering er at skabe et temperaturområde, der fremmer væksten af disse bittesmå organismer, som støtte i forbindelse med nedbrydning. Naturligt til stede i jorden, disse mikroorganismer forbruge og behandle plante affald, gylle og andre materialer, omdanne dem til en helt naturlig gødning, der har en rig jordagtige lugt. Beluftning er afgørende for processen, hvilket betyder at dreje kompostbunke regelmæssigt at eksponere så mange materialer som muligt til luften. I tørre perioder er det også vigtigt at hold pottejorden fugtig ved tilsætning af vand. En håndfuld af kompost bør holde sammen, når presset, men hvis det drypper vand, så det er alt for vådt. Det samme gælder for den mængde varme der genereres, som bestemmes let ved at nå i midten hvor, hvis tingene forløber korrekt, kompost bør føle sig fugt og varme.

Formlen

Producerer kompost økologisk afhænger først og fremmest på at opnå en høj kulstof til nitrogen ratio i bunken. Brun materialer som blade, savsmuld, hø og træspåner, er høj i carbon, mens køkken affald og haven afpuds er rig på kvælstof. Forholdet i en effektiv kompostbunke bør være omkring 25 til 40 dele af kulstof-rige materialer til 1 del af nitrogen-rige materialer. Kompost bunker udsender en dårlig lugt indikerer behov for mere brun materialer eller stoffer høj i carbon. Passende organisk kompostering ingredienslisten er lang, men sund fornuft dikterer, at hvis et stof kan nemt nedbrydes i naturen, så det vil arbejde. Mens bunken skal være består primært af plantematerialer såsom strimlet majs stilke, tørrede blade, græsafklip og savsmuld, køkkenaffald som knust æggeskaller, brugt teposer eller sidesten kaffegrums tilføje værdi til bunken. Den generelle tommelfingerregel er, at jo mindre de materialer, der er føjet til bunke, jo mere hurtigt det vil varme op og nedbrydes. Blade og almindeligt papirprodukter bør makuleres, hvis det er muligt, og træ aske skal tilføjes sparsomt, da de kan skabe en pH eller syreindhold niveau, ubalance i kompost.

Det endelige produkt

Som komposteret materiale fortsætter med at være opdelt i mindre og mindre partikler, bliver det fluffier og mere kulsyre, fordele, der er videregivet til uanset have jorden kompost er føjet til. Kompost, der er klar til brug er mørk brun eller sort, har konsistens af næringsrig jord, med partikler ikke større end en halv tomme i størrelse, og alle de oprindelige hele materialer tilføjet til blandingen bør brydes helt ned og ikke længere kan identificeres. Økologisk komposten fordele jord i en række forskellige måder, herunder at mindske dens massefylde, aktivering planterødder at trænge dybere og forbedre dens vand opbevaring kapaciteter.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com